Hvordan jeg overføres Guincho lilla hyllebær?

September 11

Guincho lilla er en cultivar av svart eldste (Sambucus nigra), en løvbusk hardfør til US Department of Agriculture soner 5 til 8. Planten vokser 15 fot høye og 15 fot bred, produsere hvit-til-rosa blomster i midtsommer. De visne inn spiselige svart hyllebær ved sommerens slutt. Denne kultivaren navn er en referanse til plantens blader, lilla når umodne våren og lilla igjen bare før det dør i høst. Mellom er dette svart eldste er bladene grønne. Overføre arten fra sovende borekaks.

Instruksjoner

•Løsne jorda med en spade i en midlertidig rooting seng. Hoe å fjerne ugress og gress fra området. Rake overflaten for å jevne den ut. Fukte jorda.

•Skjære en 12-tommers stammer av elderberry busk tidlig på våren før anlegget pauser fra dormancy. Velg en gren del med minst en bladnode. Ta tre som er nærmest til tips, siste har utviklet og den yngste på anlegget.

•Plant det kutte slutten av eldre stammen i rooting seng du forberedt i trinn 1. Begrave en bladnode i jord. Nye røtter spire fra det punktet.

•Irrigate skjæring konsekvent å holde jorda tørker ut gjennom sommeren. Luke området regelmessig. Stammen vil rot og begynne å utvikle en ny busk før sesongen avsluttes.

•Transplant nylig forankret Guincho lilla svart eldre til et permanent sted våren.