Hvordan jeg Espalier Roses?

October 29

Hvordan jeg Espalier Roses?

Den vanskeligste delen av å skape en rose espalier er å være tålmodig mens det vokser. Fremgangen er treg, men det ferdige prosjektet kan være fantastisk. Praksisen er et godt valg for hager hvor plassen er begrenset og du har en tom vegg og god søndag. En espaliered rose trenger regelmessig, men ikke overdreven, beskjæring. Du kan gjøre en dobbel-hued espalier starter med to steg planter og intertwining dem som du trener grenene opp rammen.

Instruksjoner

•Velg et område for steg på Sør - eller øst-mot veggen. Kjøpe en potteplante klatring rose. Velg en todimensjonal figur for espaliered steg. Tradisjonelle valg er lysestaker, lag eller fan figurer. Tegne en plan på millimeterpapir for hvordan du vil rose å se når eldre. Tegne utformingen du har opprettet med kritt på veggen slik at du kan forestille seg hvordan rose ser er utdannet.

•Skjære wire i håndterbare lengder å legge sammen alle kritt linjene. Bore hull i veggen for øye-bolter. Bruk en karbid borekronen og installere ankere hvis du setter espalier i murstein, stein eller betong veggen. Bruk en tre bit hvis du arbeider på tre. Skru i øye bolter på 1-fots intervaller på design. Kjøre og loop ledningen tautly gjennom øye bolter, holde dem om lag 3 inches fra overflaten slik at de gjør en ramme å trene rose.

•Dig hull 2 fot i diameter og 6 til 10 inches unna veggen. Sted klatring steg inn i den. Fylle hullet med jord. Mulch rose og vann den. Pleier rose som du ville om du vokste det over en espalier, gjødsling og vanning. Se etter tegn på mold, siden den steg vokser nær veggen vil ha mindre luftsirkulasjon rundt.

•Let rose etablere seg i to eller tre måneder. Beskjær og trene rose. Begynn med å velge to eller tre grener som er sterk og høy nok til å nå ledningene. Bøye dem mot ledninger og sikre dem forsiktig til den nedre delen av ledningen med plast bånd. Mindre avdelinger kan beskjæres lett og igjen alene til de også er lenge nok til å nå wire. Ekstremt lave greiner bør fjernes. Fjern blomsterknopper i den første delen av trening rose.

•Prune rose og fortsette å trene den på ledningen, delta på den en eller to ganger hvert år. Om vinteren beskjære bort korteste stilkene som spire fra grener. Beskjære grenene på ledningen til de første to eller tre knoppene, men ikke mindre, og ikke tips sviske før de når ønsket lengde på ledningen. Fjerne grener som lett kan trenes til ledningen når de når 1 fot i lengde.