Hvordan jeg dele en Canna Tuber?

March 12

Hvordan jeg dele en Canna Tuber?

Hagen showstoppere, klaser Canna er tropiske planter som vokser på rootstock kalt en rhizome. De kan deles inn i flere planter en rhizome har flere punkter av vekst, kalt øyne. Hver avdeling må minst én, og helst tre til fem, øyne å produsere en blomstrende plante. De i Nord klima (under USDA hardførhet sonen 8) må overvintrer deres klaser Canna innendørs for å hindre deres frysing.

Avgjøre når du skal dele

Du kan dele klaser Canna i høst eller vår, men rotstokker trenger tid å gjenopprette etter delt. Derfor kan en plante delt høsten gjenopprette over vinteren og produsere blomster i våren. En plante i våren, men kan ta det årets vekstsesongen gjenopprette og bare produsere blomster voksende sesongen. Hvis splitte høsten, gjøre det godt før frost angir. vår divisjon, vente til det er ikke lenger en trussel av frost før grave opp i bakken rotstokker. For rotstokker overwintered innendørs, dele enten sesongen, men plant ikke til fare for våren frost har passert. FineGardening.com anbefaler vår avdeling for klaser Canna.

Dele

Hvis de ikke allerede er ut av bakken, grave opp rotstokker. Fjern alle løst smuss rundt øynene. Delt rotstokker på sine naturlige separeringen poeng, eller bruke steriliserte kniv til å kutte rhizome som ønsket. La tre til fem, men ikke mindre enn ett, øye på hver del.

Nyplanting

Eventuelt skylle delt rotstokker i en blekemidler løsning (en del bleke til ni deler vann) for å forebygge sykdom. Plant din klaser Canna på avstander kreves av cultivar type. De deles igjen i ett til tre år, avhengig av deres vekst.