Hvordan HVAC enheter fungerer

March 16

Hvordan HVAC enheter fungerer

Du trenger ikke å ha en egen enhet eller system i huset for å nyte fordelene med air condition og oppvarming. Ett system kan gi for og for enkel ventilasjon av tvungen luft gjennom ditt hjem eller kontor gjennom en HVAC-installasjon. Med siste innen teknologi til å rense og rense luften, kan kontroller du finner på din HVAC-systemet hjelpe redusere luftfuktighet, opprettholde en konstant flyt av luft gjennom bygningen og vedlikeholde komfortable temperaturer inne uansett hva temperaturen er utenfor.

HVAC

Begrepet HVAC er en forkortelse for oppvarming, ventilasjon og air condition system. HVAC-systemer er vanlig i boliger og bedrifter. Systemet tilbyr en tre-i-ett-enhet som tvinger luft gjennom ditt hjem eller kontor eller arbeidsområde gjennom en rekke kanaler. Kjente best som en klimakontroll system, holder en HVAC enhet deg kjølig om sommeren og varm om vinteren.

Air Handler

En HVAC enhet består av flere hovedkomponenter som er felles for alle HVAC-systemer, uavhengig av modellen. Størrelsen på systemkomponentene kan variere avhenger på mellomrom involvert. Luften handler er utstyrt med spoler som mottar kaldt eller varmt vann eller damp sirkulert av kjøleren eller kjelen, om du vil air condition eller oppvarming. Denne avkjølt eller varm luft beveger seg over spoler før det er tvunget inn i ventilasjon eller rør systemet å gi kjølig eller varm luft til rom.

Filtre

Luften handler også inneholder én eller flere filtrering skjermer som fange støvpartikler og holde systemet rent. Spesielle filtre for luftrensing og screening er også tilgjengelig i HVAC-systemer for bruk i sykehus.

Vifte

En vifte eller fan ligger også av luften handler. Viften sirkulerer luften oppvarmet eller avkjølt før det tvunget ut i systemet.

Kondensatoren og kompressor

HVAC kondensatoren og kompressor er en stor enhet, vanligvis funnet utenfor hjemmet i bolig installasjoner. På sitt mest grunnleggende beskrivelse benytter kondensatoren og kompressoren en kompressor motor og fan til å dispensere varme fra tilbake kanaler av HVAC-systemet til en utendørs. Kompressoren er en motor som bokstavelig talt suger oppvarmet luft fra fordamperen coil funnet inne i luften behandleren. Kondensatoren styrker kjøling gass fra kompressoren og er forvandlet til væsken av en fan. Hver av disse komponentene er nødvendig for optimale funksjon av HVAC enheten.

Kanaler

Rør forsyning eller tilbakevendende avkjølt eller oppvarmet luft i ditt hjem eller bygning. Kanaler kommer i forskjellige størrelser, former og design, og er tilpasset for å møte behovene til ditt hjem eller bygge design, struktur og størrelse.