Hvordan Harvest & butikken for hjemmet gartneren

February 11

Hvordan Harvest & butikken for hjemmet gartneren

All innsatsen du legger i å forberede et nettsted og plante en hage kan være for intet hvis råvarene ikke er høstet til rett tid. Etter høsting, bør mat lagres umiddelbart for å beholde næringsstoffene. Før planting hagen, lage en plan for fangst og lagring sunn avling. Canning, frysing og dehydrering er alternativer for lagring produserer inntil det er behov for en familie måltid.

Instruksjoner

•Bevegelsessensoren på høyden av modning; ikke la frukt og grønnsaker på vintreet eller forfølge forbi dette punktet. Forlate frukt på vintreet oppmuntrer over modning, tiltrekker seg skadedyr og oppfordrer sykdom. Høste og oppbevare frukt og grønnsaker på toppen av smak og modenhet. Ta vare for å unngå blåmerker eller skår produsere under innhøstingen.

•Lagre avhengig produserer. Optimal lagring er kjølig og tørt for poteter, kald og fuktig for tomater og kaldt og tørt for løk. Kortsiktige lagring av ikke mer enn en måned, og vanligvis mye mindre for hjemmelaget grønnsaker, er det meste du kan forvente uten å bruke noen metode for bevaring. Canning, frysing og dehydrering er vanlige metoder for lagring av ferske innhøstingen.

•Kan produsere i steriliserte glass for langtidslagring. Varmt vann bad og press canning er to vanlige metoder for canning innhøstingen fra en hjem hage. De fleste frukt og grønnsaker bør først bli vasket, skrelles og skiver før canning. Mest hermetikk skal kokes før canning. Bønner, mais, epler og pærer er bare noen eksempler på matvarer egnet for canning. Holdbarheten av hermetikk er år eller mer.

•Freeze ekstra produserer for senere bruk. Fryse bær, frukt og grønnsaker noen direkte fra hagen. Skrell og damp andre først. Blåbær, bringebær og avskallede erter kan fryses direkte fra hagen. Rosenkål, brokkoli og blomkål fryse bedre etter blanchering. Fryseboks poser og beholdere av mat kan forbli i fryseren i ett år. Noen matvarer kan være fullt kokt før frysepunktet; tomater kan gjøres i sauser med friske hage urter før frysing.

•Dry produsere for å forlenge holdbarheten. Dehydrators er tilgjengelige i en rekke priser og funksjoner. Noen er elektrisk og temperaturkontroll og fans. Du kan tørke mat i solen eller ovnen, men en elektrisk dehydrator beste bevarer næringsstoffer og er den mest effektive metoden. Aprikoser, sopp, paprika og de fleste urter er egnet for dehydrering. Som med andre metoder for bevaring, start med råvarer på toppen av smaken.

Tips og advarsler

  • Tørket urter er mer potent enn friske de; bruke halvparten så mye når krydder med tørket urter.