Hvordan har lys påvirket plantevekst i fortiden?

September 4

Hvordan har lys påvirket plantevekst i fortiden?

Light er en viktig faktor i tilrettelegging av plantevekst. Som et resultat av studier av siste plantevekst påvirke ulike faktorer og typer lys direkte hvordan en godt en plante vokser.

Lengden på eksponering

Planter skaffe mat via fotosyntese og mer sollys en anlegget mottar mer næring vi. Ifølge Colorado State University forlengelsen, de fleste planter reagerer godt på minst 12-14 timer med sollys, men ikke bra hvis lyseksponering skjer hele døgnet. Noen planter oppleve som poinsettias og jul kaktus gjøre bedre når de utsettes for lengre perioder i mørket, mens andre, for eksempel løk, bedre vekst når de utsettes for lengre perioder av lys.

Kvaliteten på lyset

Lyskvalitet er viktig å plante vekst. Ifølge Oregon State University forlengelsen, er lyskvalitet definert av bølgelengde eller fargen på lyset. Når en plante er utsatt for utendørs sollys, spre lys prismer lys farge i en optimal måte, å gi alt en plante trenger. Lyskvalitet for innendørs planter må manipuleres. Når økende frø, fungerer kule, fluorescerende lys best fordi de er i det blå området. Bredt spekter lysrør er mer rød og virker best for vokst og blomstrende planter.

Lysintensiteten

Intensiteten av lys en plante er utsatt for kan påvirke vekst. Stueplanter krever lite lys og kan trives når de utsettes for lys gjennom et solfylt vindu. Intensiteten i lys som trengs av utendørs planter varierer. De fleste planter vokser best i områder hvor det er morgensol og ettermiddag skygge. Plantene vokser i ettermiddagssolen og morgen skyggen, full sol i åtte timer eller mer, eller full solen med reflekterende varme, kan bli for varmt for tilstrekkelig vekst. Bare skygge-tolerant planter gjør godt i filtrert Skyggen, åpne skygge eller lukket skyggen.