Hvordan hage med timian

December 5

Timian er en urt som lett kan dyrkes i hagen. Det er så mange varianter av timian at du kan utforme med det å forbedre landskapet. Timian er en multi-bruk urt som kan dekorere hagen din, smaken mat og tilbyr en urte bøte for forkjølelse, allergier, fungal infeksjoner og stress. Her er litt informasjon om hvordan hage med timian.

Instruksjoner

•BRUK TIMIAN I EN URTEHAGE.

Timian er lett å vokse, lav profil plante som er perfekt for urtehagen. Den vokser i en ryddig haug slik at det passer med wilder ser planter i en naturlig stil urtehage eller formelle begrensninger av en knute hage.

•BRUK TIMIAN I BLOMSTERHAGEN.

Mange thymes vil dekke seg med rosa, lilla og hvite blomster så rikelig at de er mer fargerike enn andre blomster!

•BRUK TIMIAN I EN FORMELL HAGE.

Fordi timian vokser i slik pen form, gjør det en perfekt kantlinje for en formell hage.

•BRUK TIMIAN SOM EN GROUNDCOVER.

Timian kan vokse fra 1/2" til 12" høy (de laveste er T. mindre og den høyeste blir T. vulgaris). Det er en ideell mat-lignende bunndekkende erstatte plener, dekke åser og fyll ut tomrommene.

•BRUK TIMIAN I POTTER.

På grunn av dens liten størrelse og etterfølgende vane gjør timian en flott plante å vokse i en dekorative potten. Det er dekorative og kan gjøre en følgesvenn anlegg å fylle i bunnen av en høyere voksende anlegg, eller kan gi innredning av sine egne ved søl over kanten av en beholder.

•ULIKE TYPER TIMIAN.

Det er så mange vakre varianter av timian med forskjellige fargede og strukturert løv og glitrende blomster. Her er et utvalg:

T.Alba (albus) er lav vekst og viltvoksende med lyse hvite blomsterT. "Annie Hall" er en lilla-rød blomstrende form for populære T. serpyllum sortenT.'Bressingham rosa "er en liten blader klar rosa-blomstring form som vil vokse til lav haugene over tid.T. citrodorus kalles sitron timian og brukes ofte til å lindre muskelkramper. Det lukter som sitron.T. 'Highland krem' med hvit spraglete kanter vokser bare omtrent en tomme høy, men sprer to fot bred når glade. Det har lavendel blomster.T. reiseboken eller mindre - den laveste voksende mat-forming timian kan bare 1/2" høye men spres til 18" bredt. Det vil dekke seg med lavendel-rosa blomster om våren.T. Langinosus er til ullen blader timian. Denne timian har uklar gråaktig blader som se verdig klappet.T. "Rosa Chinz" er et prangende utvalg som blir dekket med lys rosa blomster.

•Alle thymes er spiselig. De fleste vokse i soner fra 4-11. Liker best minst noen full sol, men foretrekker noen skyggelegging i varme ørkenen solen. De er lett tørke-tolerant og er ikke kresen om jord. Med enkelt vokser, enorm dekorative allsidighet, og så mange bruksområder i hjemmet skal ingen hage timian planter. For mer informasjon om hvordan du vokse hage timian, vennligst sjekk ressursene nedenfor for nyttige koblinger.