Hvordan gjengir vannhyasintmøbler?

February 3

Hvordan gjengir vannhyasintmøbler?

Vannhyasintmøbler (Eichhornia crassipes) er en flytende ferskvann plante som er innfødt til Sør-Amerika. Den har spredt rundt tropiske og subtropiske verden hvor det tresko opp shipping baner og hindrer lokale planter fra får sollys, choking dem ut av raskt gjengivelse og danne tette matter av vegetasjon.

Divisjon

Vannhyasintmøbler gjengir hovedsakelig av division. Løpere like under overflaten av vannet sende ut skudd som danner nye rosetter av blader og Bryt, flyter bort for å danne en ny koloni. Dette er så effektiv at vannhyasintmøbler kan doble befolkningen i seks dager. Det er en av de raskest voksende plantene i verden.

Frø

Vannhyasintmøbler produserer klynger av bær, hver med opp til 450 frø. Dyrket tropiske planter produserer mer frø per berry enn subtropiske dyrket planter. Disse spire vanligvis når vannivået er lavt og gjørme er utsatt for dem å spire og rot i. Frøene kan overleve 15 år når tørr eller når under vann.

Kontroll

Vannhyasintmøbler er vanskelig å kontrollere og må fjernes manuelt, ofte med store skimmere eller spesialiserte raker. Det kan deretter tørket og brukt som kompost eller biomasse for biodrivstoff. En annen metode er å trekke den ut i havet og la den saltvann drepe den. Flere stater som Arizona, Florida og South Carolina har satt restriksjoner på salg eller dyrking.