Hvordan gjengir en daddelpalme?

May 22

Hvordan gjengir en daddelpalme?

Datoen håndflaten er klassifisert som største eller plante. Som andre Dekkfrøede planter produserer dato palm blomster som inneholder mannlige og kvinnelige gameter som må komme i kontakt med hverandre for å produsere avkom. Kontakt mellom mannlige og kvinnelige gameter produserer et frø som, gitt de rette forholdene, ville senere avle i en eldre dato palm.

Imperfektum blomster

Mens noen Dekkfrøede planter produserer perfekt blomster som inneholder både mannlige og kvinnelige deler, produserer andre imperfektum blomster som inneholder bare ett eller annet. Daddelpalmer falle i sistnevnte kategori. Dekkfrøede planter produserer imperfektum blomster er videre inndelt i monoecious planter, der den samme planten inneholder begge kjønn imperfektum blomst, eller Særbu planter, der noen planter har kvinnelige blomster og andre planter har mannlige blomster. Datoen håndflaten er en dioecious plante, som betyr at en plante i seg selv ikke kan gjengi.

Mannlige blomster

De mannlige delene av en blomst er kollektivt referert til som pollenbærere. Annen er den viktigste delen av stamen, inneholder korn av pollen. Hver korn av pollen produserer slutt to sædceller, og det er disse sædceller som må gjødsle kvinnelige blomstene for å produsere frø. Det er vanskeligere for daddelpalmer å reprodusere enn for monoecious Dekkfrøede planter, fordi kvinnelige blomstene er på helt forskjellige planter.

Kvinnelige blomster

Den kvinnelige delen av en blomst kalles i carpel. De primære i carpel er ovules. En pollen korn må reise ned stigma (da det produserer to sperm celler) og i ovules, å befrukte egget cellene og produsere frø. Befruktet kvinnelige blomster utvikle til datoer som inneholder de frø.

Mekanismer for pollinering

Fordi mannlige og kvinnelige gameter på ulike trær, daddelpalmer avhengig av andre faktorer å hjelpe pollinering. Pollen korn er ofte blåst av vinden, men dette er ikke en veldig pålitelig metode for befruktning. Oftere, pollinering oppnås ved bier og andre insekter som under henting nektar fra en mannlige flower pollen stakk til dem og deretter flytte til en kvinnelig blomst, innskudd pollen.

Frø spredning

Det er i beste interesse planter å spre frøene langt fra overordnede anlegget slik at avkommet ikke har å konkurrere for vann, næringsstoffer og sollys. For daddelpalmer gjøres dette av dyr som spiser datoer fordi de smaker godt og gir næring. Disse dyrene reiser vanligvis et stykke før de skille ut frøene. De riktige forhold (inkludert riktig nivå av fuktighet, sollys, næringsstoffer og temperatur) vil frø spire og etter hvert vokse til modne daddelpalmer.