Hvordan fungerer vakuum kretsbrytere?

January 31

Vakuum kretsbrytere i utilities høyspent elektriske distribusjonssystemer utføre samme viktig funksjon som breakers i ditt hjem og elektriske panel. De kuttet av elektrisk strøm ved kortslutninger og andre elektriske feil og tillate manuell utløsning kretser for reparasjoner og vedlikehold. Disse enhetene inneholder en evakuert plass som serverer en viktig funksjon.

Breaker grunnleggende

For å forstå vakuum breakers, trenger du å vite et par ting om hvordan kretsbrytere fungerer. Kretsbrytere inneholde metall elektriske kontakter holdt sammen av en fjærbelastet tur mekanisme. Denne turen båndet inneholder en mekanisk varmen sensoren at turer utenfor breaker når den oppdager de stigende temperaturene generert av overbelastning elektrisk dirigent. Båndet inneholder også en magnetisk sensor som turer utenfor breaker når den oppdager plutselig rise i magnetfeltet rundt dirigenten skyldes en kortslutning. Enten en overbelastning eller kortslutning situasjonen trekker breaker's tur mekanisme apart kontaktene for å stoppe strømmen av elektrisitet i kretsen.

Buede Problem

Når høyspent kretsbrytere tur og trekk fra hverandre deres elektriske kontakter, vil høyspent strøm bue mellom kontaktene for noen mikrosekunder. Denne støt kunne ionisere luft og gjøre den elektrisk ledende, gi strøm en vei forbi breaker. Derfor er høyspent kretsbrytere fylt med materialer som kan ikke være ionisert og ikke leder elektrisitet. Den lysbuedannelse fortsatt skjer som kretsen er ødelagt, men buen kan ikke gå noe sted før den faller fra hverandre som breaker's kontaktene trekkes fra hverandre.

Vacuum Power

A vakuum breaker omgir kontaktene med et vakuum - tomrom som ikke har noe fast, væske eller gass i den. Et vakuum er en nesten perfekt isolator. Det er ingenting som kan ionisere og ingenting som kan bære arcing strøm til de gale stedene. Derfor er et vakuum en perfekt bue slukke medium. Andre høyspent breaker design benytter en eksplosjon av høytrykks luft til å blåse buen fra hverandre, eller er fylt med spesielle oljen som slukker det lysbuedannelse. Men luft-blast breakers er mer komplisert, og slukke oljen brukes i olje-fylt breakers kan brenne og er svært giftig for miljøet hvis den unnslipper.

Programmer

Vakuum kretsbrytere, olje-slukket breakers og luft-blast breakers alle utføre i overføring linje programmer der de tur av bare sporadisk. I overføring linje beskyttelse programmer krever alle tre typer bare minimalt vedlikehold. Vakuum breakers utføre litt mindre bra enn andre typer i håndtering linje pigger og bølger uten tripping av, men utfører bedre enn andre typer i programmer som slår bue ovner der høyspent strøm må ofte være tilkoblet og frakoblet.