Hvordan fungerer tyngdekraften fontener?

October 1

Hvordan fungerer tyngdekraften fontener?

Vann funksjoner, for eksempel en tyngdekraften fontene, kan forbedre din glede av din utendørs mellomrom. Lyden av rennende vann kan sooth sansene etter en hard dag på jobben, og tilstedeværelsen av en vann-funksjonen tiltrekker liten dyreliv. Med tyngdekraften fontene trenger du ikke engang å bekymre deg for å øke din strømregning. Moder Natur gjør alt arbeidet for deg uten behovet av en elektrisk pumpe.

Historien om gravitasjon fontener

Tyngdekraften fontener er ikke en ny oppdagelse. De dato minst så langt tilbake som gamle mesopotamiske byer fra 4000 F.Kr, og opererer på samme grunnleggende prinsippet som de store akveduktene av Roma. Vann alltid søker ut det laveste punktet og renner mot det punktet som et resultat av trekke tyngdekraften. Romerne brukte dette hovednavnet for å transportere opptil 250 gallon av vann per person til byen hver dag. Vannet leveres behovene til byens offentlige bad, private hjem og mange tyngdekraften fontener.

Tyngdekraft trekker vann

Gravity er den skyldige det trekker vann til lavest mulig poenget, men definere nøyaktig hva gravitasjon er kan være litt mer skremmende. Gravity er kraften som prøver å trekke saken sammen. Ting med mye av materie som jorden, har en større gravitasjonskraft enn ting med mindre saken, for eksempel vann på overflaten av jorden. Siden vann er en væske, renner mot kilden til gravitasjonskraft, som i terrestriske termer betyr midten av jorden.

Luften trykk skyver vannet opp

En annen viktigste fysikk som driver en tyngdekraften fontene er lufttrykk. Tyngdekraften tvinger væske til å flyte nedover, er det lufttrykket som vil tvinge væsker oppover, under visse omstendigheter. Trykket atmosfæren utøver på statisk væsker er den samme, uansett deres vannrett nivå, forutsatt væsker finnes i tilkoblede fartøy. Tilkoblede blodårene i en tyngdekraften fontene kan inkludere på åpne reservoaret, som en åpen vanntank eller naturlige innsjø eller dam, et sammenhengende rør og en fontene bassenget med en dyse.

Forhøyet vannkilde nødvendig

Kilden til din vannforsyning må være på et høyere høyde enn fontenen utløp for en tyngdekraften fontene å operere. Tyngdekraften vil trekke vannet ned koble røret mot dysen, mens lufttrykket vil forsøke å gi en likevekt mellom tilkoblede fartøyene. Vann utvist fra en loddrett dyse på en tyngdekraften fontene kan nå en maksimal høyde lik vannstanden i kilden i åpne reservoaret.