Hvordan fungerer sikringer?

January 4

Hvordan fungerer sikringer?

Grunnleggende sikringer

Grunnleggende sikringen er en enhet som hindrer at mye elektrisk strøm flyter til ledninger av en annen enhet, hjem eller anlegg. En sikring er vanligvis bare en metalltråd som er fashioned slik at ønsket nivå av gjeldende eller mindre overlater uskadet, men overflødig strøm vil smelte den. Det ytre casing av sikringen stopper smeltet ledningen fra å skade sine omgivelser. Det ytre casing er vanligvis laget av glass, keramisk materiale, plast eller glassfiber. Glass er populære siden det gir visuell inspeksjon av ledningen, men det er også skjøre. Ledningen er vanligvis laget av kobber eller tinn, men også sølv.

Resettable sikringer

Disse enhetene er lignende kretsbrytere i funksjon, men sikringer design. De er laget av en nonconductive organisk krystallinsk matrise med ledende karbon svart blandet. Denne kombinasjonen er utformet slik at når for mye elektrisk strøm brukes og sikringen varmes opp, krystallinsk matrix utvides, presser ledende karbon partikler fra hverandre og bryte deres ledningsevne. Resultatet øker sterkt sikringens motstand mot elektrisk strøm, effektivt lukket krets. Disse sikringer blir vanligvis varme til gjeldende er fjernet og kilden til elektrisk feil er rettet. Etter bare noen få sekunder med kjøling, en vanlig automatsikring blir delvis ledende igjen, men vil beholde en litt høyere motstand mot elektrisitet timer som restoljen effekt. Disse sikringer finnes ofte i datamaskiner og deres periferiutstyr.

Termiske sikringer

Disse sikringer er i hovedsak endringer av tradisjonelle sikringen. Som vanlig sikringen, når for mye elektrisk strøm finnes, smelter wire eller kontakt. Men i dette tilfellet aktiverer den smelter våren som automatisk bryter krets. Dette gjøres som et ekstra sikkerhetsnett, og er vanlig i enheter der risikoen for brann er viktig, for eksempel hår fargearbeidere og elektrisk transformers. Disse sikringer gjør ingen reset, som tilfellet er med tradisjonelle sikring som de er utledet. De må erstattes før enheten aktuelle kan brukes igjen, men ofte disse enhetene er ikke bygget med sikringen erstatning i tankene. I så fall må enheten forkastes.