Hvordan fungerer husholdning vann bløtgjøringsmiddel?

January 4

Hardhet

Vann beveger seg gjennom bergarter og sedimenter i naturen, plukker den opp forskjellige ioner. Oppkjøpet av kalsium og magnesium ioner, er spesielt hva skyldes hardt vann. Hardhet er ønskelig for et par grunner. Den første er den stygge flekker det forårsaker. Den andre- og trolig mer alvorlig grunnen - er at det hardt vannet forlater innskudd, som blir heltrukket når igjen i rør. Over tid, disse innskuddene vil hindre vannstrømmen, og kan stoppe varmen fra utsendt fra kjeler, noe som resulterer i potensielt farlige feil. Og til slutt, hardt vann reagerer negativt med såpe å lage en prioritert avskum. Som betyr, hvis du er dusjing med hardt vann, du ikke får så grundig rengjort du kan være.

Zeolitt

Zeolites er den aktive ingrediensen i din kalkfilteret. Ifølge encyclopedia.com er zeolites hydrert alumina silikaen med ion-exchange egenskaper. Hva gjør dem arbeide er tredimensjonale honeycomb-lignende molekylære strukturen som inneholder en negativ ladning. Zeolites finnes i naturen, men de er også syntetisert. De zeolites i din gjennomsnittlige hjem kalkfilteret er syntetiske, og de er også dekket av natrium.

Utveksling

Det hardt vannet som går gjennom din huset flyter i tanken av kalkfilteret (der zeolites ligge) av en inntak rør. Neste, zeolites absorbere kalsium og magnesium ioner i det hardt vannet, og erstatter dem med natrium ioner. Grunnen til at de er dekket av natrium ioner skyldes natrium ioner ikke fordampe fra vannet og sette inn rørene kan forårsake buildup. Også reagere de ikke negativt med såpe, løse et annet problem for hardt vann.

Gjenfødelse

Over tid, selvfølgelig, zeolites blitt mettet med kalsium og magnesium, og ikke lenger gi natrium til vannet. Vann Tøymykneren løsning på dette er at det flushes alle zeolites i saltvann (dvs hvorfor det er salt i skyllemiddel) før de mister kalsium og magnesium og bli reabsorbert med natriumklorid. Denne prosessen kalles gjenfødelse.