Hvordan fungerer Handicap badekar?

September 7

Hvordan fungerer Handicap badekar?

Standardisert badekar tilbyr liten sikkerhet eller uavhengighet for handikappede, som trenger hjelp å komme over sidene og i badekaret å bade. Badekar laget spesielt for funksjonshemmede tillater enkel tilgang gjennom en dør på midten av badekaret som åpner og lukker med en berøring med en finger. Dessuten rullestoler kan være enkelt hjul direkte inn i åpningen.

Walk-in badekar er bygd for å passe i samme område av fjernet badekaret. Muligheten til å åpne en dør i stedet å klatre over å få i badekaret er en sikkerhetsfunksjon for de mindre bevegelseshemmede, men trenger hjelp i å få av badekaret, slå på vann og bading eller dusjing. Et innebygd sete, håndholdt dusj og annet nødvendig for bading og avslapning er lett tilgjengelig i disse typer badekar.

Rullestolbrukere badekar er bygget på gulvnivå. Komme inn dørene åpne utover, tillater access badekaret uten å komme ut av rullestolen. Med et trykk på en knapp, døren åpnes og Lukk, forlater bather å nyte fullstendig uforstyrrethet og avslapping uten avhengig av noen andre til å hjelpe. Ulike alternativer kan legges avhengig av behovene til hvert utviklingshemmede personen.