Hvordan fungerer en termos?

September 18

Hvordan fungerer en termos?

En termos krukke eller flaske fungerer på et svært enkelt prinsipp - egenskapen isolerende luft. En termosflaske har to vegger mellom det er ledig. Både innenfor og utenfor veggene er vanligvis laget av materialer som ikke overfører varme godt. Dermed tregere varm eller kald innholdet termosflaske oppholdet varme eller kalde mens det ytterste laget av flasken og luft mellom de to lagene varmeoverføring i eller ut av flasken.

"Og da termos brøt!"

Personer over 50 år husker hvor nøye det opprinnelige termosflaske måtte gjennomføres, og det er knapt en familie brutt termos begivenhetsløs. Gamle termos flasker ble termos flasker - teknologien ble patentert. Termos ytterveggen var laget av metall, og den indre veggen var laget av glass. Mens metall veggen gitt ganske god ulykke beskyttelse, et utilsiktet slipp- eller selv en altfor entusiastisk vask--kunne bryte den indre glassveggen. I noen tilfeller kan en bestille erstatning glass liners fra produsenten, demontere pakninger på toppen og satt i en ny liner, men som betydde en ekte forsinkelse mellom piknik.

"Og brus var fortsatt kaldt.

Thermoses vi kjøpe i dag er mye tryggere å håndtere. Plast, store og har erstattet både glass på innsiden og metall på utsiden. Noen ganger Styrofoam settes inn mellom de to lagene for ekstra isolasjon. Det er fortsatt mulig for alvorlige camperne å finne metall-borehullstjenester thermoses for hyppige camping turer.

Uansett materialer, teknologi forblir den samme: et toveggede fartøy med en luftlomme i midten. Enkle, men fantastisk effektivt for holde varm mat varm og kald mat kaldt. Hva ville en matboks være uten en termos?