Hvordan fungerer en Inground basseng Filter?

September 19

Bassenget filtre er viktig å holde inground basseng vannet rent og trygt for svømming. Det finnes tre typer filtre for bakken bassenger. Hver fungerer litt annerledes i hvordan det holder vannet rent, og hver filteret er renset på en annen måte.

Sand filtre

Sand filtre for inground basseng bruk nr. 20 silica sand filter og felle smusspartikler fra bassenget. Som vannet renner gjennom pumpen, er smusspartikler fanget i grov sand før vannet tilbake til bassenget. Sand filter vil fange smusspartikler 20 til 40 mikron i størrelse.

DE filtre

Kiselgur (DE) filtre vil fange støv partikler fra vannet så liten som 2 til 5 mikron. DE rutenett er belagt med kiselgur pulver som fungerer som sand filteret å fange støv partikler. Som vannet renner inn i pumpen, passerer partikler gjennom rutenettet, hvor DE pulveret fanger partiklene.

Kassetten filtre

Kassetten filtre har en stor overflate for å fange støv partikler i vannet. Disse filtrene virker ved lavere trykk når du kjører i forhold til en sand-filteret, som betyr at det er mindre tilbake-press på inground basseng pumpe, slik at pumpen har en høyere strøm av vann. Kassetten filtre overtrykkes støv partikler så små som 10 til 15 mikron.

Rengjøringsprosessen

Kassetten filteret bør rengjøres én eller to ganger i løpet av sesongen som inground basseng er i bruk. Kassetter kan fjernet fra bassenget pumpen og skylles av, eller spyles ut mens den fortsatt er på plass, men du må åpne avløp hull i bunnen av pumpen. Sand og DE er "backwashed" når trykkmåleren leser 5 til 8 pund pr. kvadrat tomme (psi) over "ren" lesing. Bassenget eiere må angi ventil håndtaket til "backwash" posisjon. DE filtre er lades med kiselgur pulver etter backwashing. Pool eieren legger pulver til beholderen etter at pumpen er backwashed.