Hvordan fungerer en grunne brønn?

July 1

Dybden

Dybden på en grunne er vel det som gjør det arbeide så lett. Fordi det vanligvis ikke har Graves noen mer enn 25 fot, bruker den bare sugekraft for å trekke vann ut av bakken. For dette, men vil du trenge et område med høyt vann bord.

Jet pumpe

Jet pumper er den vanligste måten å få vann fra den grunne brønnen opp til overflaten. En motor driver en pumpe som tvinger mye vann fra brønn gjennom en mindre pipe, dermed øker presset. Det er som når du setter tommelen på slutten av din hageslange. Du er redusere avstanden vannet har avslutte slange så trykket bygger, og vannet som kommer ut, kommer ut vanskeligere. Som vannet forlater brønnen, skaper det sug, ikke ulikt en siphon, dermed trekke mer vann.

Grunning Jet pumpen

Siden jet pumper arbeider med vann for å flytte vann, må de først være fylt før de kan brukes. Det er også ikke uvanlig at grunne brønner få redusert press fra tid til annen, så det er lurt å installere en sjekk ventil i fôr linjen til pumpen. Dette vil tillate deg å se når vanntrykk synker, og det kan bare være på grunn av vannet i brønnen. Hvis dette er tilfelle, kan du prime pumpen ved å fylle tanken med mer vann mens strømmen er på. Kontroller at tilbakeslagsventils lesing er ikke på eller over pumpens utskjæringen press og flush litt vann ut av brønnen når er fylt.