Hvordan fungerer en gass veggen ovn?

May 1

Hvordan fungerer en gass veggen ovn?

Typer gass vegg ovner

Det er flere stilarter vegg ovner som kjører på naturlige eller flytende propangass. Noen er permanent rom ovner og noen bærbare. De kommer i ulike størrelser og BTU utgang avhengig av området du er varme. De mest populære typene av gass ovner er konveksjon og infrarød. Du kan få gass vegg ovner ventilerte eller un ventilerte modeller og i de fleste tilfeller de bærbare modellene kan installeres av gjør det selv hus.

Hvordan fungerer ovner

Den infrarøde stråleovner har en keramiske panel rett over brenneren. Området er vanligvis åpne og dekket med en gitter å holde noen stikker hendene i den. Gassen kommer inn via en kobber linje fra KP-tanken eller underjordiske naturgass linje til varmeapparatet. Det er antennes av en elektronisk tenning og termostatstyrt derfra. Flammen går gjennom brenneren og varmer opp keramiske panelet. Strålende varme er rettet til objekter eller mennesker i rommet. Infrarød brennere er forskjellig fra vanlig gassbrennere de har tusenvis eller små hull i dem for å la ut varmen. Dette fører til en mye varmere varme enn en vanlig gass-brenner.

Konveksjon ovner bruk en fan. Flammen kommer gjennom brenneren fan kommer og blåser varmen ut i rommet. Konveksjon ovner varme luften som varmer igjen folk, overfor typen infrarød.

Ventilerte og un ventilerte vegg ovner

Mest termostatstyrt ovner som bruker en elektrisk termostat er ventilert. Fast vegg ovner er også vanligvis ventilert. Det er en luftinntak på bunnen av enheten og ventilen som skadelig karbonmonoksid er øverst. Selv om ventilerte varmeovner vil alltid være tryggere å bruke har un ventilerte varmeovner kommet langt i sikkerhet. De har nå en oksygen uttømming sensor som slår gassledningen av automatisk hvis oksygen i rommet er utilstrekkelig. Selv med denne funksjonen denne typen varmtvannsberederen bør bare brukes i et godt ventilert område og bør bare installeres av fagfolk.