Hvordan fungerer en gass blåser?

May 4

Hvordan fungerer en gass blåser?

En gass ovn blåser er delen av ovnen som distribuerte den varme luften gjennom resten av huset. Uten en fungerende blåser, vil ovnen bare brenne gass og lage varme som går ingensteds. Men slå blåseren i en gass ovn ikke bare på og av tilfeldig uten rim eller grunn. Disse systemene er avhengige av en intrikat forholdet mellom alle Ovnens bestanddeler.

Termostater

Kontroll av gass ovn viften bestemmes av Ovnens termostat, som måler hvorvidt luften opprettet av Ovnens varmeveksler har nådd ønsket temperatur. Når ovnen har nådd dette punktet, blåseren spark i og begynner å fordele den varme luften i hele huset. Når huset har nådd sin ønsket temperatur, instruerer den samme termostaten viften å slå slik at luften vil ikke lenger bli fordelt.

Viften

Blåseren seg er vanligvis en hjul-formet mekanisme som har kapasitet til å flytte store mengder luften veldig raskt og stille i hele huset. Viften vil vanligvis se ut en av disse trening hjul som du kan se i en gerbil buret. Disse avviker fra fans i det de pleier å bruke mer stille og bruker mindre energi enn en fan, fordi en fan vil oppleve en betydelig mengde backpressure forårsaket av luften. Viften fungerer ved å blåse avkjølt luften i luften tilbake røret over utsiden av Ovnens varmevekslere. Som dette skjer, fortsetter den varme luften å bli presset gjennom resten av huset som det er skjøvet bakfra av luften distribuert av viften.

Andre kontroller

Noen ovner har blåsere som kontrolleres av andre tradisjonelle termostaten midler. Dette er vanligvis noen typer elektronisk bord som har en ekstra funksjon eller fordel at en grunnleggende termostat ikke. For eksempel, vil noen kontroll forumer slå på viften før ovnen blir varm. Formålet er å begynne å distribuere luften raskere, som er viktig i noen systemer der et stort volum av luft må flyttet og oppvarmet. Å ha luften sirkulerende og klar til å varme kan føre til raskere distribusjon generelt.

Feilsøking

Viften, akkurat som andre deler av ovnen, har potensial til å bryte ned på et tidspunkt i løpet av levetiden. Svikt i viften er imidlertid mer sannsynlig å være en feil på et av sine kontrollmekanismer. Hvis viften blåser kald luft, kontrollerer du at du ikke har forlatt termostaten i klimaanlegget modus. Andre problemer som har en tendens til å oppstå er knyttet til dårlig forsinkelse moduler, varme sekvensar og andre mer intrikate deler som krever vanligvis arbeidet med profesjonell service.