Hvordan fungerer en damp barriere?

August 2

Hvordan fungerer en damp barriere?

Hva er en damp barriere?

En damp barriere er en type materiale som brukes til å redusere frekvensen vanndamp beveger seg gjennom materialet. Damp barriere er faktisk en gammel begrep som feilaktig antyder at materialet helt forhindrer alle fuktighet overføring. Alt har imidlertid noen type og vanndamp overføring og spredning. Den nyere begrepet damp diffusjon retarder (VDR) er derfor mer nøyaktige.

Hvordan fungerer en damp barriere?

Damp barriere eller damp diffusjon materiale måles i enheter kalt perms eller permeabilitet. En permeabilitet på 73.4 grader F eller 23 grader er faktisk et mål på mengden av korn av vanndamp som passerer gjennom en kvadratfot materiale hver time. Damptrykket er en grad av forskjell tilsvarer en tomme av kvikksølv. Materialer som har en permeabilitet vurdering lavere enn 1 anses å være damp retarders. Damp diffusjon retarders hjelpe kontroll av fuktighet i ulike områder som kjellere, kravlesøket spaces, tak, vegger, gulv og skive-på-klasse stiftelser. Damp retarder bremser ned hastigheten på damp spredningen i strukturen thermal konvolutt.

Plassering av damp barrierer?

Damp barrierer har blitt en splittende problemet i ny konstruksjon. Litt utdatert bygning koder kan imidlertid fortsatt kreve bruk av damp barrierer. Dag bygge vitenskap antyder at damp diffusjon retarders bør plasseres i den thermal konvolutten; på utvendige vegger og tak og taket. Men er plasseringen gjort etter sonen klima. I fuktig klima må som i Florida, og langs Gulf Coast, en damp barriere plasseres på utenfor utsiden av veggen. I kaldt klima plasseres damp barriere på den indre delen av muren. Blandet klima er ofte bedre å ha ingen retarder hele. I tillegg er det svært viktig å damp vannet kan spre fra bygningen konvolutten, eksterne i fuktig klima og interne i kaldt klima.

Damp barriere maling

I klima som har mindre enn 4000 oppvarmingsbehov, materialer som gips veggen belegg og malt på gips Wallboard AS forsinkelse fukt diffusjon til akseptable allerede, og generelt, det er ikke lenger behov for en damp barriere/diffusjon retarder. Men i klima hvor været er mye mer ekstreme, damp barrierer anbefales og spesielt for nye konstruksjonen. Likevel, mange eksisterende hjem ikke trenger eller krever en ekstra damp diffusjon retarder enn de mange lag med maling allerede brukt på tak og vegger, som fungerer som en damp barriere/diffusjon retarder for hjemmet.