Hvordan fungerer en bassenget Salt systemet?

November 12

Hvordan fungerer en bassenget Salt systemet?

Ideen om at det er ingen klor i et saltvannsbasseng er en misforståelse. Klor finnes, men i en mye lavere konsentrasjon enn og uten ekstra kjemikalier nødvendig i en tradisjonell klor pool. Saltvann systemet oppretter en konsentrasjon på 0,5 til 1 deler per million (ppm) klor, sammenlignet med 3 til 10 ppm klor finnes i tradisjonelle bassenget systemer.

Elektrolyse

Elektrolyse er nøkkelen til saltvannsbasseng systemer. Elektrolyse er en prosess som skilles limt elementer i en flytende løsning ved å passere gjennom to ladet elektrodene eller plater. De positivt ladede ionene flytter mot negativt ladde platen (katode), og de negativt ladde ionene gå mot positivt ladede platen (anode).

Salt består av natrium og klorid. Når saltholdig vann passerer gjennom ladet platene i salt-cellen klor, som er positivt ladet, skiller fra natrium og slippes ut i bassenget som gratis klor.

Komponenter

Den mest åpenbare systemkomponent saltvannsbasseng er salt. Salt er oppløst i bassenget på en konsentrasjon av 3500 ppm, omtrent en tredjedel saltholdighet av menneskelig tårer og med en-tolvte saltinnhold i havet.

Saltvann vannet passerer mellom ladet plater i salt-cellen, og av prosessen med elektrolyse, klorgass slippes. Kontrollen mekanismen bestemmer hvor mange timer salt cellen kjører hver dag. Du angi kontrollen basert på tester av bassengvannet ditt. Det er bare mens salt cellen går at klor er produsert.

En vanlig basseng pumpe, mens ikke en faktisk del av saltvann system, er en viktig del av prosessen, som holder vann beveger seg gjennom salt cellen.

Fordeler

Det er flere helsefordeler saltvann basseng systemer. Med saltvannsbasseng er det ingen transport eller håndtering av store mengder sterk pool kjemikalier. Gratis klor systemet produserer anses mindre kaustisk enn kombinasjoner av kjemikalier som brukes i en tradisjonell klor pool. I tillegg forhindrer saltvann systemet dannelse av chloramines og andre skadelige klorforbindelser.

Om det er en innledende investering når du bytter til eller bygge et saltvannsbasseng, er der likeledes betydelig vedlikehold besparelser. Salt i systemet er resirkulert, er det bare nødvendig til "av" salt innimellom. Saltvann system eiere bruke et gjennomsnitt på $10 til $20 i salt hvert år for å erstatte salt.

En annen fordel er komfort. Fordi en saltvann basseng ikke bruker flere kjemikaliene som trengs i en tradisjonell klor pool, er vannet mindre irriterende for øyne og respiratoriske systemer.

Vedlikehold og hensyn

Konsekvent vedlikehold er avgjørende for ytelsen til et saltvannsbasseng. Les og følg produsentens instruksjoner for saltvann bassenget, inkludert regelmessig rengjøring og kontroll av klor og pH nivåer.

Når forsker et basseng, må du vurdere kostnaden av elektrisitet til å kjøre salt cellen nødvendig timer hver dag. I tillegg vurdere effekten av saltholdig vann på planter rundt bassenget og design landskapet tilsvarende.