Hvordan fungerer elektrisk meter?

August 28

Hvordan elektrisk meter

Elektriske meter måle hvor mye strøm en bygning bruker en enhet kalt kilowattimer (kWh). Elektrisk kraft måles watt. Hvitevarer er vurdert av hvor fort de bruker strøm i en enhet kalt watt. En vanlig glødelampe kan for eksempel bruke 75 watt, mens en mikrobølgeovn bruker 700 watt. En kilowattime er mengden energi brukt av en 1000 watts apparatet i en time.

Hvordan elektrisk meter kjøre

Mest elektrisk meter er drevet av en roterende metall disk. Elektrisitet kommer inn i bygningen sendes av disken i spoler, som genererer en svak magnetfelt. Det magnetiske feltet trekker på disken, forårsaker det å spinne. Jo mer energi brukt i bygningen, jo sterkere feltet og desto raskere disken spinner.

Elektromekanisk meter

Selve disken måler mengden energi brukt. Det er koblet til en rekke ringer som registrerer dette målet. Disken er første hekta på et hjul som spinner rundt en gang hver gang huset bruker en kilowattime. Den ringe er koblet av knappene til en annen ekstern som spinner ti ganger tregere enn den først, går rundt hver gang huset bruker 10 kilowattimer. Den ringe er koblet til en 100 kilowatt time ekstern, og så videre helt opp til 10.000 kilowattimer.

Moderne meter

Selv om Elektromekanisk meter fungerer ganske bra, de har en stor ulempe: en meter-leser har å komme ut og lese hver meter enkeltvis. Moderne meter komme rundt dette ved å sende informasjonen direkte tilbake til selskapet strømforsyningen. Istedet for benytter en rekke ringer for å vise hvor mange kilowattimer måleren har drevet, en datamaskin digitalt registrerer nummeret og sender den tilbake til kraftstasjonen. Teknikere må bare komme når de trenger å reparere måleren.