Hvordan fortelle en mannlig Grapevine fra en kvinnelig Grapevine

September 11

Hvordan fortelle en mannlig Grapevine fra en kvinnelig Grapevine

Som de fleste planter reprodusere druer seksuelt. For å produsere frøplanter, oppgi både mannlige og kvinnelige blomster genetisk materiale. Grapevine blomster kan være kvinnelig, mannlig eller hermafroditter, eller "perfekt", som betyr at hver blomst inneholder både mannlige og kvinnelige reproduktive deler. Mest kultiverte vinranker er hermafroditter fordi blomster kan self-pollinate og hver vintreet kan produsere druer. Vinranker er stort sett vind pollinated. Hvis vinstokker ikke hermafroditter, vises frukt bare hvis både mannlige og kvinnelige blomster er nær hverandre.

Instruksjoner

•Examine blomster for en stamen, den mannlige reproduktive del. Drue blomster er små og mangel kronblad så bruk en hånd objektiv se detaljer klart. Stamen består av sammenkoblede anthers som holder pollen. Anthers ser litt som bowling pins, med gult pulver. Dette pulveret er pollen, mannlige genetisk materiale eller sædceller. Anthers støttes av lange, tynne stengler kalt filamenter. Vanligvis er det fem anther par, men noen grapevine blomster har færre, og noen har flere. Hvis stamen mangler eller dårlig dannet, anses kvinnelige blomsten.

•Kontroller blomster for støvvei, den kvinnelige reproduktive delen. Pistil har tre individuelle deler: et stigma, stil og eggstokken. Stilen er rør-liknende strukturen i flower's center. Det holder opp stigma, som har en selvklebende overflate på toppen som fanger pollen fra andre blomster. Pollen reiser ned røret til eggstokkene, som huser ovules, eller egg. Når en sperm celle i pollen røret forenes med et egg celle i eggstokken, et embryo plante er produsert og eggstokken forstørrer for å bli en drue. Hvis pistil mangler eller dårlig dannet, med bare en liten eggstokk, anses mannlige blomsten.

•Gi et utvalg av grapevine til lokale planteskole eller samarbeidende forlengelse kontor for å finne ut om det er en kultivert varietal eller en vill. Dette vil gi deg ytterligere informasjon om hva du har avsluttet om blomster. Det er mange vill vinstokker som har godkjent kvinnelige deler, dårlig utviklede anthers og filamenter. Dette krever i nærheten mann eller hermafroditter vinstokker for å produsere frukt.

Tips og advarsler

  • Muscadine druer er populære i hager. En hermafroditter vintreet kan pollinering åtte omkringliggende kvinne eller pistillate vines, ifølge University of Arkansas samarbeidende forlengelse Service. I en rad, plante en hermafroditter vintreet til tre kvinnelige vinstokker. Pollen, fraktes med vinden, reiser vanligvis ikke mer enn 20 fot.
  • Hvis flowers men aldri frukt, kan du ha en mannlige vintreet, som må være plantet i nærheten en vinranke med kvinnelige blomster.