Hvordan forhindre kreosot

October 5

Mange mennesker blir til brennende tre for varme som kostnaden av fyringsolje stiger. Det er imidlertid et viktig hensyn å huske på når du stole på en komfyr varme opp huset: kreosot. Ifølge Chimney-Liner-Central.com er kreosot"et brennbare innskudd som kommer fra komprimert tre røyk." Hvis du skal brenne tre for varme, må lære å hindre kreosot dannes.

Instruksjoner

•Kontroller at tre du brenne er tørr eller "erfarne" - dvs med et fuktighetsinnhold ikke større enn 25%. Brennende tre med et høyere vanninnhold, kan det føre til dannelse av steam, som kjøler innsiden av skorsteinen eller komfyr røret. Kreosot skjemaer når steam, i kombinasjon med avgasser, komprimerer inne i Pipa eller komfyr røret.

•Rengjør skorsteinen før den varme sesongen starter. Chimney rengjøring, helst bidrar med en profesjonell, til å hindre buildup av kreosot. Man kan kjøpe skorstein rengjøringsutstyr på jernvareforretninger eller bygge forsyne butikkene, men har skorsteinen kontrolleres av en profesjonell anbefales. En profesjonell renere kan lett kjenne igjen potensielle problemer, for eksempel kreosot glass skorsteiner, og vet hvordan å håndtere dem riktig. Kreosot er ekstremt brannfarlig, bør du ikke ta noen sjanser. En bonus: profesjonell peis renere kan fungere til reduserte priser utenom sesongen (ikke varme sesongen).

Sørg for at en jevn temperatur høyere enn 250 grader. Den beste måten å overvåke temperaturen er å bruke termometre: en på eksosrøret og en på komfyren. Temperatur lesing av eksosrøret vil vanligvis være lavere enn komfyren. Ovn temperatur bør ikke få lov til å falle under 400 grader; Dette sikrer at vedovn opererer på optimalt brenne temperatur, som vil forhindre eller redusere kreosot oppbygging. Ifølge Chimney-Liner-Central.com produsere"smokiest branner og kuleste chimneys mengde [kreosot] oppbygging." Eksosrøret termometeret kan vise nyttig informasjon om fungerer og effektiviteten av din vedovn; Hvis det samsvarer med temperaturen i ovnen termometeret, betyr det at varmen som genereres av ovnen er kommer opp Pipa og ikke nødvendigvis varme interiøret i stua.