Hvordan fjerne svovel fra brønnvann

June 29

Godt vann som har ubehagelig lukt av råtne egg og en bitter smak inneholder svovel. Svovel er ikke skadelig for mennesker ved lave nivåer, kan inntak det ha bivirkninger som kan være mer alvorlig for spedbarn. Svovel i brønn vann kan for eksempel ha en avføringsmiddel effekt som kan føre til dehydrering. I stedet for å risikere bivirkninger av drikkevann som inneholder svovel, er det en metode som kan brukes til å eliminere den.

Instruksjoner

Hvordan fjerne svovel fra brønnvann

•Isolate vann bløtgjøringsmiddel, oppvaskmaskin og vaskemaskin fra denne bestemt godt desinfisering procedure. Klor som brukes i denne prosessen kan skade slike komponenter.

Følg produsentens instruksjoner for å slå av og avløp varmtvannsberederen.

•Mix klor desinfiserende løsningen. Flytende blekemiddel brukes for klesvask er den beste typen blekemiddel å bruke. Du må vite diameteren på din og dybden av din for å vite hvor mye bleke og hvor mye vann du skal blande sammen for å gjøre en effektiv løsning.

Hvis diameteren på din er 2 inches eller mindre og dybden er mindre enn 50 feet, bland 1/8 kopp blekemiddel med 1 gallon av vann i en ren bøtte. For en dybde på 51 til 100 fot, bland 1/4 kopp blekemiddel med 1 gallon av vann og en dybde på 101 til 200 fot, bland 1/2 kopp blekemiddel med 2 gallon vann.

Hvis diameteren på din 3-4 inches og dybden er mindre enn 50 fot, mix 1/2 kopp blekemiddel med 1 gallon av vann. Hvis dybden er 51 til 100 fot, mix 1 kopp blekemiddel med 1 gallon av vann. Hvis dybden er 101 til 200 fot, bland 2 kopper blekemiddel med 2 gallon vann.

Hvis diameteren på din er 5 til 6 inches og mindre enn 50 fot dypt, mix 1 kopp blekemiddel med 1 gallon av vann. Hvis dybden er 51 til 100 fot, bland 2 kopper blekemiddel med 1 gallon av vann. Hvis det er 101 til 200 fot, bland en quart blekemiddel med 2 gallon vann.

Brønner større i dybden enn 100 fot eller større i diameter enn 6 inches, bruk 2 gallons av vann og øke mengden av blekemiddel med 100 prosent for hver 100 fot i dybden. Et eksempel ville være hvis du har en godt som er 7 til 8 inches i diameter. På mindre enn 50 fot, bruk 2 gallon vann og 2 kopper blekemiddel. Hvis dybden 51 til 100 fot, bruk 2 gallons av vann og en quart (eller 4 kopper) med blekemiddel. Dypet av 101 til 200 fot, blande 2 gallons av vann med 2 quarts (8 kopper) med blekemiddel.

Slå av strøm til vel pumpen. Dette kan gjøres ved å skru ut sikringen eller slå av strømbryteren. Kraften skal ikke gjenopprettes før etter klor løsningen har strømmet inn i brønnen.

•Åpne brønnen. Brønner har enten et godt cap eller et godt segl.

Hvis du vil fjerne et godt cap, ta ut boltene eller løsne festeskruene, avhengig av hvilken modell du har, og løft av hetten. Ta vare ikke for å løsne alle ledninger eller tilkoblinger som finnes.

Fjerne den gjengede pluggen i godt selen, hvis den finnes. Ellers blir godt segl flate holdt på plass med bolter. Hvis det ikke er en gjenget plugg, må ringe en lisensiert pumpe installert eller frisk entreprenør for å desinfisere brønnen for deg.

•Sett på vernebriller og gummihansker, og legge klor løsningen til brønnen gjennom en trakt. Unngå søl eller spruter løsningen.

•Recirculate klorvann ved å slå på pumpen. Dette vil hjelpe distribuere klor i hele systemet og vaske ned alle de indre delene av brønnen. Knytte en hageslange til en utendørs tappekran og la vannet renne ut av slangen i minst 10 minutter, eller til det er klart. Det kan hende gule, rust eller brune vann kommer fra slangen. Dette kan skyldes jern, skala, mangan, rust og andre mineraler. Hvis vannet fortsetter å være misfarget etter 10 minutter, må du kanskje gjøre over behandlingen igjen.

•Vri av vann tappekran koblet til slangen, og plassere munnstykket av slangen i toppen av den vel casing. Skru på vannet og la den på ca to timer.

Slå av strømmen på pumpen. Slå av vann tappekran koblet til slangen og fjerne den fra godt casing åpningen. Erstatte godt cap eller gjengede plugg inn frisk segl.

Slå på strømmen på pumpen. Slå på hver kranen eller fixture, en om gangen, i og utenfor hjemmet for å kjøre klorerte vann gjennom hele avløp systemet. Slå på hver kranen eller fixture, vent til du lukter klor, og deretter slå den av. La klorerte vann i avløp systemet i minst to timer, men helst seks til åtte timer.

•Etter minst to timer, gå ut og slå på en armatur som er knyttet til en hageslange. La vannet gå tom for slangen å spyle klor fra din avløp systemet. Dette kan ta så lite som 30 minutter eller opptil 24 timer.

Når klor er blitt renset fra systemet, åpne opp hver tappekran og innslag i avløp systemet til ingen klor lukt oppdages.

•Koble vann behandling enheter, og fylle og starte varmtvannsberederen.

•Within et par dager, bruk en test kit å avgjøre hvis alle klor er blitt renset fra systemet, i tillegg til å avgjøre om det er noen bakterier. Bruk ikke godt vann til matlaging, mat eller drikke før du har fullført disse testene.

Tips og advarsler

  • Aldri kjøre misfarget vann gjennom husholdning avløp eller til septisk systemet. Når klor fra vannet ditt system, kan slangen renne fra noen planter eller gress du ikke ønsker å bli skadet. Klor kan skade vegetasjon. Ikke utslipp misfargede eller klorerte vann i en innsjø eller strømmen, som det kan ha en skadelig effekt på akvatisk liv.