Hvordan fjerne rustflekker fra Gelcoating

April 7

Hvordan fjerne rustflekker fra Gelcoating

Fordi de er stadig utsatt for elementene, vann særlig, gelcoat skroget av båter vil nesten uunngåelig utvikle rustflekker over tid. Disse flekker er skjemmende, men heldigvis ved hjelp rett produkt og følge noen enkle trinn, kan du fjerne dem. Nøkkelen til å fjerne skjemmende rustflekker fra gelcoat å velge det riktige produktet.

Instruksjoner

•Velg en rust fjerning produkt. De fleste produkter utviklet spesielt for rust fjerning inneholde en mild syre. Hydrogenfluorid, phosphoric eller oksalsyre er alle vanlige rust fjerning ingredienser, og de alle arbeide effektivt. Disse ingrediensene kjemisk reagere med rust flekker og nøytralisere dem raskt og enkelt.

Ulike produkter har forskjellige konsistenser. Noen selges som pulver som blandes med vann, andre som en ferdigblandet gel. Kjøpe produktet i en pulverform som kan blandes med vann er en økonomisk måte å gå hvis du arbeider med på et stort område; en gel er mer effektivt hvis du spot rengjøring og arbeider på vertikale overflater.

•Apply en rust fjerning produkt. Følg produsentens instruksjoner om programmet. Med en flytende produkt, kan en pensel, rull eller sprøyte brukes for programmet. Med en gel, vil en pensel eller rull fungere.

•Let produktet sitter på gelcoat. Disse produktene generelt ta 15 til 30 minutter å nøytralisere rustflekker. Produktene reagerer med rust flekker og hvis brukt i henhold til produsentens instruksjoner, vil ikke skade eller påvirke gelcoat på noen måte.

•Rinse gelcoat grundig med vann. Du skal kunne se rustflekker løft og forsvinne med skylling. Det er ikke nødvendig å skrubbe.

Tips og advarsler

  • Du må ikke nødvendigvis kjøpe rust fjerning produktet fra en marine butikken. Disse samme aktive ingredienser er vanlig i en rekke milde vaskemidler.
  • Oksalsyre-baserte rust removers er også effektive for behandling av garvesyre av tre. Ofte marine oksalsyre basert rengjøringsmidler selges som kombinasjon rust flekkfjerner og teak tre brightener.
  • Syrer er etsende. Kontroller bruk alle riktig verneklær og briller og bruk gummihansker ved bruke syrebasert rust fjerning produkter.
  • Selv mildt syrer kan etch glass. Pass bare bruke rust fjerning produktene på områdene du behandlet. Dette er spesielt aktuelt når du bruker produktet med en sprøyta.