Hvordan fjerne mugg flekker fra bomull Quilts

June 23

Mugg er en sopp som vokser på en porøs overflate i fuktige forhold. Det er mulig å fjerne mugg flekker fra stoff. Ulike teknikker bruker naturlige elementer eller kommersielle produkter. I begge tilfeller er det best å fjerne flekker, så snart som mulig. Alltid teste en behandling på en liten stripe av bomull quilt før du bruker det over.

Instruksjoner

•Ta som mye mugg av dynen som mulig. Bruk et vakuum eller en pensel med stiv bust. Hvis du bruker et vakuum, kaste ut vakuum bag.

•Vaskestasjonen tømmes mugg flekker av bomull dynen. Se omsorg etiketten for hvitvasking anbefalinger. Henge quilt utenfor air-dry. Bruke en tørketrommel kan sette noen mugg flekker som gjenstår. Gå videre til tøffere tiltak hvis flekker vedvarer.

•Soak bomull quilt i blekemiddel. Bruk farge-safe blekemiddel for bomull dyner som ikke er colorfast. Legg 2 ss. blekemiddel per 1 gallon av vann og suge i ca 30 minutter. Vask quilt per etikett anbefalinger og la den air-dry.

•Apply en prewash flekkfjerner til individuelle mugg flekker. La det sitte som produsenten anbefaler og deretter vaske quilt som vanlig.

•Fyll sitron juice på mugg stedet og så strør et lag med salt å dekke stedet. Gni salt og sitron juice i dynen med en myk klut. Gjenta for andre mugg flekker. Skyll quilt i vann for å vaske av sitronsaft og salt; deretter vaske per etikett anbefalinger og la den air-dry.

Tips og advarsler

  • Vurdere å ta bomull quilt til en tørr renere hvis flekken vedvarer. En profesjonell kan brukes til å fjerne flekker med rensing teknikker hvis andre rettsmidler er mislykket.