Hvordan fjerne en mugg flekker fra ferdig tre

June 4

En finish kan gi tre år med beskyttelse mot fuktighet, råte, flekker og mugg. Noen utførelser er bedre enn andre, imidlertid, og selv en god finish kan bli utsatt for effektene av mugg under de rette omstendighetene. Hvis nok fuktighet trenger finish og siver inn i skogen, kan muggsoppsporer begynne deres vekst syklus, noe som resulterer i manifestasjonen av mugg. Du kan fjerne mugg fra ferdig tre uten å skade finish i de fleste tilfeller.

Instruksjoner

•Dry tre av noen betyr nødvendig. På grunn av den ekstremt høye porøsitet av tre fjerner bare varme fuktighet fra det effektivt. Plassere tre objektet i solen i flere timer kan sikre optimal tørrhet, men ikke alle tre objekter er bevegelige og sollys er ikke alltid tilgjengelig. Hvis du eier en avfukteren eller bærbar elektrisk ovn, bruke den tørke tre. Ellers hårføner arbeide for små områder.

•Scrub av mugg flekker med en myk, fuktig svamp. Bruke minimalt med vann for å hindre vannflekker og striper fra fremvoksende på ferdige veden. Hvis mugg flekken tørket og herdet når du tre, kan deretter rengjøringsmidler ikke måtte fjerne flekken.

•Kuleis ca 8 ss trisodium fosfat (TSP) i 1 gallon av vann hvis mugg flekker forblir på ferdige veden. Hvis du har problemer med å finne TSP, fungerer også vask brus (natriumkarbonat) i samme konsentrasjon. Vask brus og TS er trygt for treverk.

•Apply TS-vann eller vask brus vann løsningen på en myk svamp. Vri ut svamp å unngå soaking ferdige veden, og bruke den til å skrubbe mugg flekken i raske bevegelser. Tørk ferdig tre med en fuktig svamp å skylle av rengjøringsmiddel.

•Dry ferdige treet en gang. Tillater tre til air-dry, kan det føre til mugg regelmessighet vann småblødninger eller selv fordreining. Hvis du mistenker at mugg vokste som følge av en gammel eller utilstrekkelig tre finish, deretter bruke en ny finish på veden overflaten.