Hvordan fjerne blekk fra stoff sofa

January 14

Hvordan fjerne blekk fra stoff sofa

En sofa er ofte en kostbar investering, et utstillingsvindu i stua eller bare et sted å henge ut med familie og venner. Holder den ren er høy prioritet som det er vanligvis en svært trafikkerte møbel. Blekk er en av de vanligste flekkene og en av de mer vanskelig å fjerne. Det kan gjøres, skjønt, så ikke fortvil, selv om lille en har trukket et komplett kart over nabolaget hele sofa puter.

Instruksjoner

•Fjern stoffet dekker fra berørte sofa pute hvis mulig. Plasser et rent håndkle på undersiden av stoff flekken og spray flekken med varmt vann i en vann-basert blekk flekk. Blot på flekken mens sprøyting. Du prøver å oversvømme flekken av stoffet. Fortsette å pletten som den blekk. Vaskes i vaskemaskinen med vanlig rengjøringsmiddel etter flekken er fjernet, eller forsiden ikke kommet av, vask grundig med en svamp, parabol såpe eller sjampo og varmt vann.

•Spray ikke-aerosol hårspray til en ink stain som er permanent eller for en ubestemt opprinnelse. Blot flekken med et rent håndkle som du sprayer det. Igjen Fjern dekselet fra sofaen hvis mulig og Legg et håndkle under den å "fange" flekken. Hvis du ikke har hårspray, rubbing alkohol vil fungere like bra, men må helles på flekken, så sørg for å ha god filler rundt i området og en ren plass til å arbeide som vil ikke bli skadet av alkohol - en tile gulvet, for eksempel ikke en tre bord.

•Fjern sofaen dekke fra puten og bruke en forbehandling av vaskemiddel direkte på blekk flekken. Hånd vaskes i vasken eller plassere i vaskemaskin og vask som vanlig, men ikke tørr før du har bekreftet at flekken er borte. Hvis flekken forblir, kan du prøve et program av negl polsk remover eller rubbing alkohol. Grundig skyll området og gjenta vask. Hvis flekken forblir, kan du konsultere en profesjonell renere som håndskriften kan være mer sett enn å komme ut på egenhånd.

•Bleach flekken, hvis det er på en hvit eller farget stoff, hvis du ellers ikke kan få flekken ut. Bleach vil uopprettelig skade mest fargede tekstiler, skjønt, så ikke prøv denne metoden på en annen farge enn hvitt. Bleach også "spiser" stoff, skade tråder, så bruk denne metoden bare som en siste utvei på noen stoff.

Tips og advarsler

  • Alltid teste for colorfastness før du bruker noen flekken middel. En svært liten mengde av rettsmiddel gjelde et stykke stoff påvirket i en usett sted som (på baksiden av sofaen. eller innsiden av armen der puten er vanligvis