Hvordan finne gratis dammen planter

November 11

Du har en bakgård dam. Kanskje har du et par liljer eller vann iriser. Men de er dyre å kjøpe og hvis du er i et kaldt klima, kan det være vanskelig å finne flerårig dammen planter. Hva med gratis dammen planter perfekt for voksende sonen? Det kan ikke være så vanskelig som du tror!

Instruksjoner

•Hvis dammen er allerede fylt med en frodig rekke dyre liljer og rolig Koi fisk, ville planter kan ikke være det beste alternativet som de kan bære parasitter, snegler og andre unmentionables i de uberørte dammene. Men hvis du er lav i kontanter og har en tom dam, eller selv en dekorativ fat du vil fylle med dammen planter, vill-samlet planter kan være et perfekt valg. Gitt nok habitat, blir de fleste ville planter du samle stauder i dammen hjemme.

•Kontroller med lokale parker avdelingen. I enkelte områder kan det være ulovlig å samle vill vannplanter fra innsjøer, elver og swamps. Eller kan det være restriksjoner mot visse planter. Det er helt lovlig, men kontroller.

•Den beste tiden er våren og forsommeren. Ta en spasertur. Speider områdene langs innsjøer og elver, vandre i skogen for å se hva vokser i sumper. Husk at en plante som er blomstrende i skyggefulle sump ikke kan gjør godt i full søndag dammen, og planter vokser i solfylte klart vann kan ikke trives hvis du planlegger å sette dem i en tønne på verandaen din skyggefulle tilbake. Ta hensyn til dybden av vannet, om planter er flytende, festet til steiner eller dypt forankret i undervanns blad mulch. Dette er forholdene de trenger i bakgården.

•Noen vannplanter er ganske invasiv og tar over hva vann du har. Kanskje dette er OK du, være bare klar over at noen av overflaten voksende planter kan vokser veldig fort og kvele ut alt annet. Det verste som skjer er må du holde tynning den ut, eller fjerne det helt.

•Når du har funnet noen lovende utseende (og lovlig) planter, gå tilbake med en 5 gallon bøtte eller noe å bære dem i. Du kan ha noen store dekket kar i bilen så du kan transportere alt uten å få vann og på din møbeltrekk. Ta bare det du trenger og prøv å ikke skade hva du forlater. Du trenger en liten kniv å skille røtter under vann.

•Før du lar, når noen blader - undersides tillegg - på insekter og snegler. Snegler er søte, men de kan multiplisere som gale. Bestemme om du vil masse snegler i dammen. Hvis ikke, swat dem tilbake i vannet hvor de kom fra. Når du kommer hjem, satt omtrent en fjerdedel av en kopp blekemiddel i vannet med planter. Dette vil drepe skadelige parasitter og bakterier, men vil ikke skade planter. La dem sitte for en uke.

•Nå er du klar til å sette dem i dammen eller fat. Skyll bleachy vannet. Avhengig av hvordan plantene vokser, kan du måtte sette dem i små plast Potter, vekt dem med grus og små glatte steiner og lavere nøye i vannet.

Tips og advarsler

  • Pass på at du ikke skade dyreliv når elvebredden og lakeshores. Prøv så mye som mulig å holde til stier og være klar og andre skapninger i ditt område.