Hvordan finne en dam lekkasje

March 5

Finne en liner lekkasje kan være en av de mest frustrerende jobbene på jorden. Duken er svart, vanligvis skitne og krøllete. Lekkasjen skal være rett ved vann fordi vannet ikke lekke ut under det, men ikke nødvendigvis. I lavtliggende kystområder er Grunnvannsspeilet bare inches under bakken. Ofte kan det være et hull i bunnen av duken, men grunnvann skyver bunnen av duken. En lekkasje kan godt være på bunnen og grunnvann er siver inn i dammen.

Instruksjoner

•Fyll noen melk i dammen. Hvis vannet lekker fort, vil melk gjøre en sti til lekkasjen. Men hvis vannet lekker så fort, du har en stor tåre og du kan sannsynligvis se den.

•Fyll noen fine sand i vannet. Sand vil følge vannet lekkasjen, men som ovenfor, hvis tåre er at store, du bør trenger ingen hjelp å finne den.

•Når en siste utvei, pumpe ut pond vann. Fjerne alle fisk, planter, Potter og lys med en våt-Vac, vakuum bunnen forsikre alle fisken sløseri, blader, og annet organisk materiale er borte. Skyll og vakuum igjen. Kontroller at bunnen er tørr selv om du har å vente flere timer eller bruk en hårføner for å tørke den. Når du er positiv det er tørt, sette en hageslange under duken og skru på vannet. Se duken nøye. Snart skal du kunne se vann kommer opp fra under. Du har funnet lekkasjen.

Tips og advarsler

  • EPDM liners har sjelden lekkasje. Alltid sjekk baksiden og sidene av fossen først. Sjekk slanger, kabler og skimmer.
  • Alltid fylle dammen og slå av alle pumper før du anta en liner lekkasje. Se vannstanden over natten. Hvis det er det samme, er din liner fin. Deretter må du sjekke slanger, fossen og noen andre steder vann kunne unnslippe.
  • Vær alltid forsiktig med vann rundt elektrisitet. Bruke en GFCI (bakken feil krets Interrupter) som en stikkontakt.