Hvordan fikse min lavendel plante som dreier grå fra bunnen

May 11

Hvordan fikse min lavendel plante som dreier grå fra bunnen

Lavendel er en av de enkleste avlingene å vokse organisk, ifølge National bærekraftig landbruk tjenesten, fordi det har noen insekt skadedyr og noen sykdommer. En ansvar lavendel har er en aversjon mot våt, leire jord. Lavendel kan ikke tolerere våte føtter og vil råte eller utvikle sopp problemer når jord ikke renne. Mens noen lavendel varianter har naturlig sølv eller gråaktig-grønn vegetasjon, er den mest sannsynlige årsaken til grå blader nederst på anlegget en drenering-problem.

Instruksjoner

•Dig opp anlegget med spade, røres rotsystem. Avsette anlegget et skyggefullt sted.

•Dig opp jord hvor anlegget vokste til en dybde på 18 inches og plassere den på en presenning. Bland det med kompost og sand så du har jord med like deler sand, kompost og leire.

•Plasser endret jord tilbake i hullet. Inspisere anlegget og beskjære bort noen syke blader eller røtter. Plante lavendel i forbedret jord. Hvis anlegget ikke har blitt alvorlig skadet, vil det etterpå og begynne å produsere ny vekst, selv om et anlegg med råtten røtter ikke kan overleve.

Tips og advarsler

  • Kjøp lavendel varianter godt egnet for ditt område. Engelsk lavendel vokse godt i kaldt klima, ifølge Colorado State University forlengelse, mens spansk og lavendel er hardfør til USDA anlegget hardførhet sonen 6 eller 7. Behandle dem som ettårige i kaldt klima, eller ta dem innendørs vinterstid.
  • Vokse lavendel i opp senger eller Potter hvis du har veldig tung leire jord.
  • Mulch lavendel med tre chip mulch og vann noen ganger om vinteren.