Hvordan få Wisteria frø fra treet eller Vine

August 20

Hvordan få Wisteria frø fra treet eller Vine

Wisterias produsere et show av hengende, velduftende lilla-lignende blomster tidlig på våren. Vintreet er woody nok til at det vil vokse som en frittstående treet eller bush, hvis gitt litt støtte og beskjæres for å hindre den fra å spre seg. Arter vokser vilt i Nord-Amerika, noen ganger forbikjøring og skyggelegging ut trær, mens gartnere plante kinesisk og japansk arter som ornamentals. Etter blomstrer visne, produsere både asiatiske og innfødte arter pods 4 til 6 inches lang, som inneholder giftige, bønne som frø.

Instruksjoner

•Encourage en eldre wisteria vinranke eller tre å blomstre så det vil sette frø, hvis det ikke blomstre i fjor. Beskjære røttene av stakk en spade i jorden i en sirkel 2 til 3 føtter fra foten av anlegget. Hvis du har vært gjødsle den med nitrogen, gjødsle det. med fosfor bare i stedet. Tidlig på våren, sviske fjorårets nye grener, avskjære dem slik at du lar bare tre til fem knopper på hver gren. Noen av disse metodene kan hjelpe wisteria sette sin energi i blomstrer i stedet for nye grener, hvis det er gammel nok til å blomstre.

•Bevegelsessensoren frø pods i slutten av sommeren eller høsten, like før de er helt tørre. Når de tørre, de vil pop åpne støyende, spredning frøene, så samle dem mens de fortsatt inneholder frø.

•Spread frø pods på et brett i en varm og tørr sted for å la dem ferdig tørking. Dekke dem med cheesecloth inneholder frø eller sprekk pods delvis åpne for hånd for å fjerne spenningen i forseglet pods og holde frøene fra spratt ut når de tørker.

•Trekk frøene fra pods av hånden når pods er skrøpelig og tørr. Lagre frø på et kjølig, mørkt og tørt sted over vinteren til våren plante eller plante dem i høst.

Tips og advarsler

  • Wisteria vinstokker eller trær startet fra frø kan ta 7 til 10 år eller mer før de modne nok å blomstre. Barnehager og gartnere som vil nye planter å blomstre før overføre vanligvis dem ved å ta borekaks fra modne vinstokker eller trær.
  • Frø vokst frustrerte planter vil ligne på plantene som kjede frø, men kan ikke være identiske, i motsetning til planter overført fra borekaks.
  • Wisteria frø er giftige svelging. Hold dem unna barn og kjæledyr eller noen som kunne spise dem ved en feiltakelse.