Hvordan få te flekk ute av gulvteppet

March 26

Det skjer med alle. Teppet er offer for utslipp. Rødvin, juice, kaffe eller te - uansett hva det kan være, utslippet må behandles for å sikre din gulvteppet levetid. En flekk igjen å utdype kan bli en permanent flekk som kan eller ikke kan svekkes over tid. Mest moderne tekstiler er motstandsdyktig mot flekker så du har litt tid til å handle, men hvis teppet er eldre eller ikke motstandsdyktig fabric og te er venstre ubehandlet, kan det permanent mar gulv og sin skjønnhet.

Instruksjoner

•Kontroller stoffet på teppet. Stoffet mange moderne tepper er produsert fra bruker solution-farget metode utviklet i Europa i 1950. Ifølge Chella tekstiler, "resultatet er at i stedet for veving garn laget av farget fiber, løsning-farget akryl stoffer er opprettet fra garn allerede gjennomsyret med farge; stoffet er i hovedsak fargen." Nylon eller nylon-solution-farget blander lage sine egne unike utfordringer. Solution-farget stoff kan tåle kjemikalier og med blekemiddel, men nylon kan miste sin farge, så vær ekstra forsiktig når du arbeider med tekstiler som olefiner/nylon. Ull tekstiler krever kanskje Klesrens for flekkfjerning. Kontroller merker eller etiketter for spesifikke instruksjoner.

•Spray stedet med klart kaldt vann. Ifølge Shaw etasjer, verdens største produsent av tepper, er vann den beste væsken først bruke løsne og fjerne utslipp. Hvis flere forsøk på å fjerne flekken med vann, mislykkes, prøv en annen installasjonsmetode, men først bruke vann.

•Blot - ikke Benytt støvkluter - hvitt papir håndkle eller en klut. Gni eller scrub kan spre flekken, gjør det vanskeligere å fjerne. Begynne på en ytre kant og arbeide mot midten å unngå forstørre utslippet. Alternative sprøyting med vann og blotting til klut eller håndkle viser ikke noen tegn til te flekken. Hvis fargen forblir, forberede mild flekkfjerningsmiddel.

•Mix en løsning av en mild, Fjern, ikke blekemiddel oppvaskmiddel i forholdet 1/4 tsp. vaskemiddel til 32 oz. vann. Shaw gulv råder å ikke bruke vaskemidler som skyet eller kremet fordi de kanskje avreise en klissete rester. Chella tekstiler anbefaler denne metoden for å fjerne tea flekker fra solution-farget stoffer: arbeide i små sirkler fra utsiden til innsiden av stedet, blotting etter et øyeblikk. Når stoffet er klart flekken merker, spray igjen med klart vann og blot til tørr. Hvis stedet er fortsatt synlig, flytte til en sterkere kommersielt flekkfjerningsmiddel.

•Sett test det kommersielt flekkfjerningsmiddel i en iøynefallende hjørnet av teppet. Med metoden spray og blot bruke remover og blot. Etter 3 M, skaperne av kommersiell spot removers, er dette produktet trygt for alle typer colorfast tepper inkludert ull og nylon flekken motstandsdyktig tepper når den brukes som anvist.

Tips og advarsler

  • Aldri start med en kommersiell spot-remover. Pass på å begynne med mer milde vann og blot metoden.