Hvordan få oksygen i en fiskedam

February 25

Hvordan få oksygen i en fiskedam

Hvis du er eier av en fiskedam så du vet hvor viktig det er å holde oksygennivået i dammen høy. Uten en riktig mengde oksygen vil fisken og alle andre levende organismer i dammen dø. For å få et riktig mengde oksygen tilbake til din fiskedam har du noen ulike alternativer som installerer en lufting pumpe eller strålesamleren kit, dekorative sprinkleranlegg eller foss mekanisme. Du kan også ha å begrense mengden av fisk og planter du har i dammen.

Instruksjoner

Sette inn en stillestående dammen strålesamleren eller en flytende lufting kit. Det er en rekke dammen bakgrunnsbilder på markedet, fra rundt $200 til over $1000. Motor i strålesamleren sitter i nærheten dammen mens en slange (ovenfor eller t) pumper oksygen inn i dammen. Jo større dammen de større og mer kraftfull din strålesamleren ville nød å bli (og dermed mer det vil koste). Et billigere alternativ er å kjøpe en flytende lufting kit. Disse fungerer fint for små og mellomstore dammer.

Sette inn en dekorativ sprinkler i dammen. Avhengig av dammen må du installere to eller tre sprinklere. Dekorative sprinklere fungerer på samme måte til lufting kits siden de flyter over dammen. Vannet er brakt gjennom sprinkleranlegg og deretter distribueres til dammen skaper luftbobler i vannet. Du kan velge mellom en rekke sprinkleranlegg størrelser, samt sprinkleranlegg funksjonen belysning for å belyse tjern natten.

Sette inn en foss mekanisme og pumpe i dammen. Foss kits kommer i ulike former, størrelser og priser og er laget for å ligne naturlig fosser. Du installerer en foss boks i enden av dammen og en filer boks og motsatt ende koble dem sammen med en underjordisk slangen. En pumpe koblet til fossen boksen pumpene en jevn strøm av vann gjennom systemet, redistribuerer vannet i dammen gjennom fossen, øke oksygennivået.

•Limit antall fisk eller planter du har i dammen. Jo mer har du det flere oksygenet du trenger i dammen. Det er forskjellige typer dammen planter, som vannhyasintmøbler og anacharis, som avgir oksygen i dammen dagtid men deretter suge oksygen i løpet av natten, så vær forsiktig av slike anlegg. Vær årvåken om rengjøring ut døde blader fra dammen høsten og våren som døde blader vil avgi skadelige gasser som kan suge oksygen av dammen og drepe fisken. Bruk en skimmer netto for å fjerne noen blader.