Hvordan få frodige Petunias

August 18

Hvordan få frodige Petunias

I en rekke størrelser, former og former og en regnbue av sterke farger er petunias en pålitelig sommer bloomer. Med riktig pleie, voksende frodige, sunn petunias er ikke vanskelig. Starte med friske planter, så gi sollys, vann og litt øm kjærlig omsorg. Til gjengjeld vil du bli belønnet med petunias som vil produsere masser av fargerike blomstrer til været blir kjølig i høst. Plante petunias i midten av våren etter at du er sikker på at all fare for frost har gått.

Instruksjoner

•Purchase petunia sengetøy planter på hage senter eller barnehagen. For å vokse frodige petunias, er det viktig å starte med friske planter. Se etter kompakt planter med selv, grønn farge. Unngå planter med spindly vekst eller brun eller gulfarging blader.

•Plant på et sted med alle dag sollys for lushest petunias. Petunias vokst i skyggen er mindre produktive, med svak og leggy vekst som plantene strekke for å nå sollys.

•Spread 2-4 inches av kompost eller råtten husdyrgjødsel over toppen av jord, deretter legge til en balansert, tørr gjødsel med forholdet som 8-8-8 eller 15-15-15 til toppen av jord. Bruke tørr gjødsel med en hastighet på ca £ 1 av gjødsel for hver 50 kvadratmeter føtter hage. Bruk en spade eller en tiller arbeide kompost eller gjødsel og tørr gjødsel grundig inn på topp 10 inches jord.

•Dig et hull for hver petunia, slik at 10 til 12 tommer avstand mellom hver plante. Gjøre hvert hull dyp nok å plante petunia på samme jord dybde det ble plantet i beholderen barnehage. Plasser petunia i hullet og klappe jord fast rundt røttene.

•Plant petunias i en gryte fylt med kommersielle potting blanding hvis du ønsker å vokse din petunias i potter. Legge til en timed-release gjødsel potting jord på planting tid. Bruke gjødsel i henhold til anbefalingene på etiketten.

•Et petunias umiddelbart etter planting. Deretter petunias er ganske tørke tolerant, men fordelen av en dyp vanning når hver uke til 10 dager under varme, tørt. Nyt jord dypt nok til å mette rotsonen. Sjekk potted petunias daglig, som potting blanding i potter dries mye raskere. Ditt puttet petunias må bli vannet daglig eller hver annen dag under varmt, tørt vær.

•Pinch tipset hver skyte etter planting tid, eller når plantene er ca 6 inches høy. Knipe tipsene vil oppmuntre hver skyte til gren ut, opprette en fyldigere, lusher petunias med mer blomstrer. Knip hver stamme tilbake til omtrent halvparten lengden hvis begynner å se scraggly i midtsommer.

•Deadhead, eller klyp av brukte petunia blomstrer så snart hver blomst begynner å vil.. Fjern den visnet blomst og stammen til neste blomst, blad eller bud. Deadheading tilbrakte blomstrer er avgjørende hvis du ønsker å fremme frodige vekst og fortsatt blomstrende. Hvis du tillater visnet blomstrer på anlegget, vil petunias avlede sin energi til å gjøre frø istedet for gjør blomstrer. Deadheading kan være tidskrevende hvis du har en masse petunia planter, men noen nyere varianter er selvrensende og krever ingen deadheading.

•Fertilize i bakken petunias med en balansert, flytende gjødsel for blomstrende planter i midtsommer, deretter gjentar annenhver uke. Begynne fôring samme flytende gjødsel til potted petunias to uker etter planting tid, og deretter gjenta hver uke. Potted petunias krever mer gjødsel som plantene ikke klarer å trekke næringsstoffer fra jorda.