Hvordan få en vedfyrt ovn arbeid riktig

December 1

Det alltid synes å skje: halvveis gjennom den varme sesongen, den kaldeste dagen i året, din treverk ovn beslutter å ikke fungere skikkelig. Det er vedfyrte, men varmen kommer ikke gjennom. Det er mange vedfyrte ovner og ovner trenger litt vedlikehold gjennom året for å holde dem opererer på topp effektivitet.

Instruksjoner

•Kontroller alle air innløp hull og mekanisk Termostater at de er fri og klar av avfall; rengjøre dem med en liten pensel. Aske bygger noen ganger opp rundt våren-actuated spaker og luftinntakene. Dette vil forårsake luft kontrollen fungerer riktig, og forbrenning kammer vil ikke brenne tre så effektivt.

•Rengjør aske gropen grundig og fullstendig hver gang du tømmer asken fra den vedfyrte ovn. Asken kan bygge opp rundt luftinntakene, forårsaker luft å bli blokkert på et åpen-brenner rist system. Du må også tømme aske gropen mer ofte hvis du brenner mer tre på kaldere dager.

•Bruk en volt ohmmeter sjekke handlingen elektrisk motor-fan kontakter og vannpumpe kontrolleren. Du må koble den elektriske kilden for å følge denne fremgangsmåten. Også sjekke utseendet på elektriske kontakter for noen tegn til lysbuedannelse eller pitting. En enkel emery bord kan rengjøre kontaktflatene hvis de er litt pitted. Hvis de er alvorlig pitted, må de bli erstattet.

•Kontroller flyten av vann-pumpe. Hvis den vedfyrte ovn fungerer, men du ikke mottar nok varme fra vannet systemet, kan du ha en luft lås. En luftboble eller luft Lås i forseglet systemet kan forårsake feil flyten av oppvarmet væsken. Du vil måtte bleed luften fra systemet for å få en effektiv strøm fra Sirkulator pumpen. De fleste produsenter har en spesiell passende for å bleed luften fra linjene. Hvis ikke, Finn det høyeste punktet på systemet. Dette er vanligvis tanken på tre smelteovn seg.

•Vri av ovnen og la den avkjøles. Slå på Sirkulasjonspumpen og bruker den halvmåneformet fastnøkkel, litt åpne høyeste montering på reservoaret tanken. Du skal høre en liten susing luft unnslippe pipefitting. Stram kampen så snart en liten, jevn strøm av vann har rømt fra montering.

Tips og advarsler

  • Sjekk produsentens garanti før du erstatter alle deler; du vil endre kan dekkes under garantien.