Hvordan få en Teepee Trellis fra Tree Limbs for en huset anlegget

August 23

Hvordan få en Teepee Trellis fra Tree Limbs for en huset anlegget

Lite tre lemmer gjør rustikke støtter for klatring huset planter. Festet i en teepee figur, grenene støtte hverandre solid og tilby flere alternativer nederst for én eller flere planter å klatre opp. Velge rett grener og sand dem glatt for elegant polakkene eller plukke kurvet, vridd grener for en dramatisk, uvanlig form. Hvis du trenger et espalier med et nettverk av lille støtter for en spredning klatreplante med små tentakler, Velg grener med mange kvister.

Instruksjoner

•Estimate høyde espalier anlegget trenger og antall støtter. Du kan få en teepee med så lite som tre rette stolper, men hvis anlegget klatrer med liten tentakler, vil du ha flere hjelper med små avdelinger på dem.

•Head i en woodlot med et målebånd og små så og se etter passende grener. Vurdere lengden og figur samt fleksibilitet og holdbarhet. Willow bøyer seg lett og kan synke under vekten av en tung vinranke. Eik, locust, cedar, valnøtt og kirsebær siste selv når holdes fuktig, men fødsel, hickory og plommer forfalle raskt. Velg passende grener og skjær dem lenger enn du trenger så kan du trimme dem senere. Du vil kanskje kutte et par ekstra. Bringe dem tilbake til en behagelig sted å arbeide.

•Klemme av ekstra kvister og greiner beskjæringssakser eller en liten så. Bruk en kniv til å skrelle av bark. Grønne grener kutte sommeren kan kaste deres bark allikevel de tørr, men hvis du foretrekker utseendet på grener med deres bark, skjær dem i vinter og la dem sesongen sakte for et par uker i et fuktig kjølig sted som en garasje før bringe dem inn i en varm tørr hus. Barken kan fortsatt løsne over tid.

•Still større endene av lemmer i potten, avstand dem like rundt kantene. Hvis du allerede har en voksende anlegget i potten, dytte dem nøye inn jord å unngå å forstyrre røttene. Vinkle dem slik at de oppfyller nær sine topper.

•Bind lemmer sammen et par inches under toppen av emballasjen belagt floral wire rundt dem flere ganger og kronglete endene til å holde det på plass.

Tips og advarsler

  • Bruk en stor pott hvis din espalier er mer enn et par fot høy, så det ikke vil være topptungt.