Hvordan få en mugg lukt ut av gamle bøker

November 29

Hvordan få en mugg lukt ut av gamle bøker

Gamle bøker bære ofte en muggen lukt, aromaen Sure luften som synes å utgå fra sidene selv. Denne lukt utvikler som følge av mugg, en type form spore som blir aktiv når de utsettes for fuktighet. Hvis du vil bevare og restaurere gamle bøker, iverksette tiltak for å fjerne lukt samt noen langvarig spores som kan forbli. På grunn av svært delikat tekstur av gamle bøker, unngå invasiv mold fjerning teknikker og vedta en mild tilnærming.

Instruksjoner

•Plasser boken i veien for direkte sollys, foran en avfukteren eller nær en plass ovn til indre og ytre overflater føler tørr og fast. Stå boken oppreist med sider åpen, hvis mulig, å fjerne fuktighet fra bokens interiør. Ellers legge boken ned med sider åpne, og jevnlig snu sidene for å sikre at alle sidene får eksponering for varme.

•Sprinkle natron på fuktig sider å absorbere dvelende fuktighet som bidrar til muggen lukt. Natron ikke bare absorberer fuktighet fra papir og andre produkter; det fungerer som en kraftig deodorizer. Lukk boken, og la pulveret skal være for et par timer før tørke den bort. Hvis natron alene ikke fjerne fuktighet, kan du prøve å legge litt talkum eller maismel.

•Lokk med gjennom sidene i boken, og forsiktig tørke bort spor av tørket mold med en tørr, myk klut (helst over en utendørs stikkontakten). Tørket spores skal ligne et fint pulver, noen ganger med en weblike utseende. Det ofte hvit, men kan inneholde flere farger. Fjern så mye av tørket mold som mulig.

•Sprinkle sitron juice på en myk klut, og legge et snev av bordsalt. Bruk bare nok væske fukter en klut, og tørk forsiktig av ned de ytre og indre overflatene i innbundne bøker. For å unngå oversaturation, klappe overflaten snarere enn gni. Ikke prøv denne metoden for bøker med myk innbinding, da dette kan skade din dekker.

Tips og advarsler

  • Utøve ekstrem forsiktighet når disse metodene sjeldne eller verdifulle bøker. I noen tilfeller kan du kontakte bok restaurering spesialist i stedet for å forsøke å reparere verdifulle og delikat bøker hjemme.