Hvordan få en helt naturlig leire bunnen dam

July 28

Fôr utedamme med leire tilbyr fordelen med å bruke et miljøvennlig materiale. Imidlertid lekke naturlig leire dammen bunner ofte vann hvis de ikke er ordentlig lukket og kan frigi leire partikler som flyter i vannet og gjøre dammen skyet. Det er noen forskjellige alternativer på hvordan riktig linje en dam bunnen med leire og hvordan å få vannet å bo helt med lav teknologi metoder.

Instruksjoner

•Dig ut dammen til ønsket dybde og bredde. Naturlig leire kan allerede finnes som et tykt lag under matjord du grave ut. Når partiklene for å se om dammen på en seng av naturlig leire, som dette vil spare deg fra å måtte kjøpe den.

•Kompakt leire med mønsteret av en Traktorgravere. Hvis du trenger å kjøpe leire, slått ned et lag med leire ca 2 inches tykke helt dekker bunnen og sidene av dammen. Hvis du har tilgang til husdyr, er en low-tech komprimering alternativ å lede en hest eller en ku over leire laget; vekten vil komprimere den.

•Legg to til tre flere lag av leire, komprimering hvert lag etter at det har ligget. Hvis sprekker form i leire, fyll dem med mer leire. Hvis du allerede har en naturlig leire seng, kan du bruke bentonitt leire som fyllmasse.

•Fyll dammen med vann, og se etter lekkasjer. Hvis det er lekkasjer stede, la det samme vannet fordampe eller renne den og legge et lag av leire, og pass på å fast komprimere den.

•Fyll når dammen med vann og plante marine flora på bunnen av dammen. Dette filtrerer sakte partikler silt fra vannet i dammen, rydde opp vannet.

Tips og advarsler

  • Prøv å bruke native ferskvann marine planter til bunnen av dammen.
  • Du må fylle og tømme dammen et par ganger før du bruker fisk, svømming eller akvakultur på grunn av noen tunge mineraler eller giftstoffer som kan lekke fra leire materiale.