Hvordan Espalier trær med Wire & innlegg

July 22

Hvordan Espalier trær med Wire & innlegg

En teknikk som brukes i Europa, espalier er opplæring av en hardvedgulv plante vokser langs en flat, loddrett flyet, vanligvis sammen med en vegg eller bygningen. Vanligvis gjøres med en frukt tre, kan resultatet være et kunstverk. Enten du er en gartner med begrenset voksende plass eller en med masse plass, gjør kontrollert form av treet vedlikehold og høsting treet veldig enkelt.

Instruksjoner

•Decide på stedet espaliered treet. Du trenger om lag sju fot plassen. Sentralt vil være sørvendte eller vestvendte, og har god drenering.

•Decide hvor høy du espaliered treet skal. En typisk høyde for en espaliered treet er 48 tommer. Kutte dine innlegg til din ønsket høyde, samt hvor du skal sette innlegget i bakken (minimum 12 inches).

•Calculate en tredjedel av siste høyden på treet. Hvis det blir 48 inches høy, tilsvarer en tredjedel 16 inches. Hamre en spiker øverst i hvert innlegg, men ikke hamre det helt inn. Hammer en annen nail en tredjedel av trehøyden fra første spikeren (i eksempelet 16 inches), og gjenta deretter en tredjedel spikre en tredjedel av veien ned. I eksemplet må negler langs hver stolpe fra øverst, på 48 inches fra jord, en tredjedel av veien ned på 32 tommer og en tredjedel av veien ned på 16 inches.

•Erect ett innlegg i hver ende av spacet, angi pole dypt nok i jorden slik at det vil gi et solid støtte for filialer tung med frukt.

•Sett å neglene, opprette tre vannrette støtter for treet. Gjøre wire stramt og svært sikker, bruke din tang for å vikle ledningen rundt neglene tett. Disse trådene må være sterk nok til å støtte frukt-laden tre lemmer.

•Plant treet ca seks til ni tommer foran ledningene, tar hensyn siste diameteren på stammen. Plasser treet slik at de to sterkeste grenene kjører i samme retning som ledningene.

•Fjern alle grener og skudd som er under din første wire, og fortsette å klippe av noen nye skudd som vokser i dette området.

•Velg en gren på hver side av treet å være knyttet til det første laget av wire. Fjern alle andre grenene på treet mellom den første og andre tier. Når treet når del 2 wire, Gjenta ved å velge en shoot for hver side, binde det til andre tier ledningen og trimming av resten. Gjenta når treet når tredje wire.

•Tie siden grener til sitt wire som det fortsetter å vokse. Trimme noen skyter vokser fra den horisontale branch til ca 4-5 tommer i lengde. Fortsette å trimme alle nye skudd vokser ut av det hovedavdeling trestamme som ikke er del av motivet.