Hvordan Espalier Camellias

March 10

Hvordan Espalier Camellias

Espaliering camellias (Camellia spp.) komprimerer de blomstrende busker på en flat overflate gjennom kontinuerlig beskjæring. Denne teknikken gjør det mulig å passe en stor camellia på liten hage plass eller bruke den til å opprette en semi naturlig personvern screening. Fordi espaliering camellias tar ca to år, bruker camellia varianter som er vinter-hardføre der hvis du har tenkt å holde dem ute året rundt. To arter som gjør godt under presset av stadige beskjæringer er japansk camellia (Camellia japonica) og sasanqua camellia (Camellia sasanqua), begge hardy i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 7 til 9.

Velg området

Stedet du velger for espaliering camellias må organisk rik, godt drenering jord med en pH-nivået i 5.5 til 6.5. Nettstedets sollys eksponering saker, også. Japansk camellia vokser best i delvis til full skygge mens sasanqua camellia tåler full sol når holdt vannet. Camellias kan være espaliered på veggene, men at metodens mangel på luftsirkulasjon for planter fremmer sykdommer i dem, og murvegger avgir overskuddsvarme sommeren og kaldt om vinteren fører til mulig anlegget skade. Hvis du ikke har en inground spot anleggene jord krav, og vokse din camellias i store potter fylt med kommersielt gjort camellia blande; slik blanding er tilgjengelig på hagesenter. Hver pott må ha minst én bunnen drenering hullet.

Konstruere rammer

Normalt er bare en camellia dyrket på en espalier ramme fordi anlegget kan spre seg ganske bred. Japansk camellia sprer seg opptil 10 fot bred, og så du kan espalier det til at bredde eller sviske ramme design og anlegget til en smalere bredde. Når du bygger en espalier ramme, vurdere hvor brede og høye vil anlegget for å bli, og hvor stor rammen må være hvis du vil bruke den til å skjule et objekt som en skjemmende veggen eller pumpe.

Start konstruere en ramme av synker to innlegg i bakken, avstand dem en avstand som er det samme som din ønsket bredde for rammen. Hvis rammen i nærheten av en vegg, plasser innleggene 3 fot fra det tillate camellia's rot dannelse og luftstrøm. Forankring innlegg sikrer de kan støtte eldre anlegget vekt. De fleste espalier design kan oppnås ved strenger ledninger vannrett mellom stolpene trening anlegget grenene i ønsket design. Bunnen ledningen bør være minst 2 fot fra bakken og påfølgende ledninger 8 til 18 inches hverandre, avhengig av valgt espalier mønster, inntil ledningene er på toppen av innlegg. Alle kabler må sikres så de er stram. I stedet for ledning, feste gitteret til innlegg; deretter kan camellia's grener utdannet å gitteret. Bruk samme fremgangsmåte til å konstruere en ramme for hver camellia du espalier.

Tog plantene på ledningene

En camellia i 1 gallon barnehage beholder fungerer godt til å starte som en espalier. Plante hver camellia om lag 3 inches foran midt delen av rammen espalier base. Camellias skal plantes de samme som de ville være plantet i landskapet og på samme jord dybden var de i deres barnehage beholdere. Binde hver plante hovedavdeling trestamme til rammen nederst wire så planten vokser vertikalt. Ikke sviske noen av en camellia grener til ny vekst på anlegget. Beskjæring før en camellia er etablert i plassering kan hemme akselerere veksten. Som plantene vokser, knytte deres unge, fleksibel filialer til ledninger med bomull streng eller vri bånd i retning som skaper valgte design. For eksempel kan grenene trenes horisontalt langs ledningen, krysser mote eller å ligne en lysestaker. Løsne båndene som blir stramt hindrer kvelning av greiner. Du ikke vil bruke alle bransjer, eneste egnet for design. Det finnes ingen riktig måte for å gjøre prosjektet. Så eksperimentere.

Form Design

Beskjære voksende grener med håndholdte saks - hver en til to uker for å danne hver camellia i ønsket fasong. Ikke beskjæring som ofte resulterer i større "hull" der grener fjernes til slutt. Ikke sviske tips av filialer i utformingen til de nå ønsket lengde, og la siden stammer på de grenene vokser minst 12 inches før beskjæring dem tilbake. Grenene som vokser fra en camellia hovedavdeling trestamme og som ikke passer på en wire bør være beskjæres tilbake viktigste stammen. Når beskjæring, alltid bruke sakser som bare ble sterilisert med husholdning desinfeksjonsmiddel for å hindre spredning av plantesykdommer. Gjør hver beskjæring klipp på en avdeling eller en bladnode, som er et bud som et blad vokser. Når du oppnå ønsket form for hver camellia, holde formen av beskjæringer etter behov.