Hvordan erstatte en 6-Wire termostat med et digitalt termostat

August 21

Hvordan erstatte en 6-Wire termostat med et digitalt termostat

Hvis du erstatter en 6-wire termostat, har du sannsynligvis en to-trinns varme eller kjølesystem hjemme. En to-trinns system har en høy og lav innstilling utformet for å opprettholde en jevn temperatur og spare energi. Første fem ledningene på termostat er felles for de fleste systemer, mens sjette ledningen kobles til funksjonen andre fase av din ovnen eller air condition compressor. Installere en ny digitalt termostat, vurdert for en 6-wire, andre fase system, og maksimere effektiviteten av din varme eller kjølesystem.

Instruksjoner

•Determine om du har en to-trinns varme eller kjølesystem.

Slå av strømmen til termostaten på strømbryteren eller sikringsskapet. Kontroller at strømmen er på med en spenning detektor.

•Fjern gamle termostaten dekke, og fjerne de mount skruene som fester sokkelen til veggen.

•Trekk den gamle termostaten ut fra veggen og koble ledningene, gjør oppmerksom på hvilken terminal brevet tilsvarer hver ledning. Haug ledningene sammen og slips gjengen til en blyant med et stykke av hyssing. Blyant holder ledningene glir tilbake i veggen.

•Sett den nye digitalt termostaten på veggen. Bore hull for base og sikre den med tørr mur ankere og inkludert skruene. Kontroller at termostaten monterer basen riktig monterer ledningene.

•Sett hver wire til tilsvarende terminalen på baksiden av digitalt termostat.

•Passer termostaten i basen. Slå på på strømbryteren eller sikring boksen. Programmet nye termostaten i henhold til brukerhåndboken.

Tips og advarsler

  • Vanligvis "R" terminalen forbinder makt, "G" terminalen krefter viften, "Y" terminalen krefter aircondition kompressoren, "W" terminalen krefter ovn. "C" terminalen står for "Felles" og fullfører krets
  • Avhengig av systemet må termostaten også være koblet til andre fase ledningen av varme eller aircondition. Andre fase oppvarming terminalen er vanligvis merket "W2," mens kjøling terminalen er merket "Y2."