Hvordan erosjon & avsetning å gjøre tykke jord?

April 5

Hvordan erosjon & avsetning å gjøre tykke jord?

Erosjon og avsetning fungerer hånd i hånd som naturlige prosesser som å lage tykk, fruktbare jordbunnen i ett område samtidig la tynnere, mindre fruktbar jord i en annen. Erosjon kan generelt defineres som prosessen som naturlige elementer som regn, bevegelige vann, og vinden fjerne jord fra ett område og bære den til en annen. Erosjon er bare halve historien, imidlertid. Geografiske funksjoner årsaken jord skal satt spesielt områder, noe som resulterer i tykkere jord.

Erosjon

Over tusener eller millioner av år skaper erosjon store fysiske endringer på jorden. Flotte funksjoner som Grand Canyon og Mojave-ørkenen er et direkte resultat av erosive styrker fjerne jord og stein eller bryte det ned i mindre biter. Men dette løs jord og biter av rock bo ikke i bevegelse alltid. Har de å lande et sted, og når de gjør, jord begynner å bygge opp i tykkere. Erosjon er en konstant kraft som kan bli påvirket av menneskelig utvikling, men aldri helt kontrollert.

Prosessen

Geologer bryte ned erosjon i tre faser, kjent som avdeling, entrainment og transport. Men uavhengig kategorisert, dimme noen ganger linjene mellom disse stadiene. Erosjon begynner med løsrivelse, definert som en partikkel bryte fri fra en større solid. Entrainment er prosessen som partikkelen er løftet av erosive kraft, vanligvis vann eller vind. Transport oppstår etter partikkelen er entrained og under kontroll av kraft. Dette er fasen som forårsaker flytting.

Deponering

Partikler i transport Fortsett til hastigheten av erosive styrken svekker i den grad at tyngdekraften fører partikkel falle tilbake til gtound. Dette kalles deponering. Ulike faktorene deponering tendens til å oppstå i enkelte områder. For eksempel ser på elver, som slange og tilbake i stedet for å kjøre rett. Disse svinger er førsteklasses deponering områder der jord samler og vokser tykk. Over årtusener bli disse flom slettene, som gir noen av de beste beskjære voksende mediene rundt.

Betraktninger

Huske på at en enkelt partikkel kan finne seg i gjentatte sykluser av erosjon og deponering før det finner et forholdsvis trygt hvile flekk. Vekten, størrelsen og formen på partikkelen er noen av de avgjørende faktorene om hvor lenge det forblir i transport og nøyaktig når deponering oppstår. Det er interessant å vurdere at ingen avsetning flekk er stadig permanent. Jordens overflate blir stadig re-formet i nye konfigurasjoner og tykk jord i dag kunne være skjebnebestemt til å være tynn jord i morgen.