Hvordan er soyabønner vokst?

October 23

Timing

Soyabønner er ofte plantet i mai, men bønder bestemme når man skal plante dem basert på jord temperaturen i stedet for kalenderen. Soyabønner vil bare spire i jord med et minimum temperatur på 55 grader Fahrenheit, og deres spiring priser er høyere på økt temperatur. Derfor må bønder spår at temperaturen vil holde over dette nivået for de fleste av tiden etter soyabønner er plantet. Hvis soyabønner er utsatt for lavere temperaturer før spirende, vil de være mer sannsynlig å dø av sykdom.

Jord

Soyabønner kan vokse i nesten alle typer jord, men de vokser lettest i løs, godt drenert leirjord. Det er også viktig at jorden være fruktbare og fuktig. Bønder dekker ofte områdene mellom radene med planter med rester til blokk ugress fra blomstrende. Denne teknikken sikrer at ugress ikke blokkere soyabønner planter mottar næringsstoffene de trenger.

Planting dybde

De fleste soyabønner skal plantes ca 1 1/2 inches under overflaten. I svært fuktig jord, frø kan plantes 1 tomme under overflaten og i sandholdig jord med lite fuktighet, frø kan plantes 2 inches under overflaten.

Høsting

Soyabønner er vanligvis høstes og threshed samtidig ved en kombinere. Sammen er en stor maskin som plukker soyabønner og skiller bønner fra pods. Dette må gjøres nøye for å unngå å bryte bønner; Bean brudd kan føre til sykdom og insekt angrep generelle reduksjon av bønne kvalitet.