Hvordan endre Sand i en Hayward S-240 sandfilter

February 28

Hayward S-240 filteret erstattes hver tre til fem år for å holde bassenget pumpen fungerer. Bassenget pumper filtrere vann fra bassenget for å fjerne støv partikler fra bassenget. Etter noen år med bruk, sand begynner å bryte ned og savner små smusspartikler. Når vannet returneres til bassenget, tilbake noen minste støv partikler filter i bassenget med vann. Hayward sand filtre må ha sanden endret for å fortsette filtrering riktig.

Instruksjoner

•Vri bassenget pumpen av og fjerne den øverste delen av pumpen. Kuppelen på toppen av pumpen har en klemme. Knips klemmen åpne og fjern kuppelen. For dome dekker som sitter fast, vri seg og dunk lett med hånden for å løsne. Inspisere o-ring i sporet. Hvis ringen er slitt eller sprakk, erstatte den med en ny o-ring.

•Fjern avløp hetten på avfall utløpet ut vannet. Bruke plast koppen til å øse ut sanden. Som du nederst på pumpen, bruk shop vac for å fjerne resten av sanden. Forsiktig vakuum standpipe laterals, men ikke omtrent gni laterals eller du kan skade dem. Hvis standpipe er sprukket eller har skadet laterals, erstatte ør sand.

•Dekk toppen av standpipe åpning med duct tape. Ledningskanalen båndet vil hindre noe ny sand fra å komme inn i røret.

•Plasser avfall hetten på avløpet. Fyll tanken med vann opp av standpipe eller 2/3 av veien. Bruk plast koppen til sand til tanken. Hayward S-240 sand filtre trenger 300 lbs. #20 silica sand.

•Fjern ledningskanalen båndet fra standpipe når du er ferdig å legge sand. Bruk Teflon smøremiddel for å smøre o-ring. Plass o-ring på kanten av kuppelen. Plass kuppelen på o-ring. Bruk klemmen for å sikre kuppelen i stedet.

•Vri multiport ventilen for å "Backwash." Slå på pumpen og kjøre til vannet i måleglassets går klar. Slå av pumpen. Slå multiport ventilen "Filter". Slå på pumpen.