Hvordan en varmepumpe for en Pool fungerer

March 8

Hvordan en varmepumpe for en Pool fungerer

Basseng varmepumper opererer på svært lignende prinsipper til varmepumper som styrer temperaturen i hus. Hovedforskjellen er at et svømmebasseng varmepumpe må ta varmen fra luften og flytte det i vannet, mens varmepumpe house flytter varme fra luft. Også pool varmepumpen kun varmer opp bassenget, mens varmepumpe huset har tilleggskomponenter som lar den avkjøles og varme.

Varmepumpe grunnleggende

Varmepumpe henter varmen fra ett sted og plasserer den et annet sted. Den gjør dette med en kombinasjon av fans, metallet finnene, ventiler og rør. Rørene har en spesiell kuldemedium gass som utmerker seg på absorberende og slippe varme. De ulike delene av varmepumpe endre denne gassen for å overføre varme fra uteluften til bassenget.

Gass prosessen

Kuldemedium gassen er kanalisert gjennom et rør av varm luft, hvor det trekker i varmen i luften utenfor som går inn i pumpen gjennom ventilen. Varmet, gassen går deretter inn i en kompressor, hvor det er komprimert å gi enda mer strøm (og derfor varme) før det er kanalisert gjennom vannet. I vanntanken gassen taper sin varme og forlater igjen, ofte så kult og ved slike lavt trykk blir det en væske. Etter denne blir gassen så pumpet gjennom en fordamper, hvilke innrømmer den å gå tilbake til en gass tilstand ved absorbere noen varme og øker i press. Når det er en gass igjen, flytter kjølemediet tilbake til begynnelsen for en ny syklus.

Vann prosess

Vannet pumpes til varmepumpen av en egen pumpe som kanaler det i en vanntank. Gjennom denne tanken varmen utveksling bærer kjølemediet passerer. Som oppvarmet gassen går gjennom, overfører varmen til vannet kjøligere, søker likevekt med omgivelsene. Varmet, pumpes vannet tilbake til bassenget igjen.

Utvendige temperaturer

Varmepumpen fungerer bare hvis de utendørs temperaturene er varm nok til å varme kuldemedium gassen. Temperaturer over 45-50 grader er best. Hvis temperaturen synker under dette området, varmepumpen må jobbe veldig hardt for å varme og kan ikke lykkes. Heldigvis brukes bassenger oftest i sommermånedene når klimaet er varmt nok.

Alternativer

Det vanligste alternativet for oppvarming bassenger er bassenget gassvarmer. Gass ovner er billigere å installere, men dyrere i det lange løp fordi de krever gass å varme vannet. Fordelen av gass ovner er at de kan produsere varme lett uansett hvordan været er. Varmepumper koste mer å installere, men er mer økonomisk på sikt.