Hvordan en tomatplante vokser

July 15

Hvordan en tomatplante vokser

Tomater kan dyrkes nesten hvor som helst og med lite eller ingen hagearbeid kunnskap. Vokse en tomatplante til sitt potensial og maksimere mengden frukt produksjonen er den harde delen. Det er også delen som tar år med ekspertise og kunnskap til perfekt. Hvordan en tomatplante vokser, og hvor mye frukt det steiler slutt avhenger arter av tomat dyrkes.

Røde tomater

Røde tomater kan ta 45 til 81 dager å høste, avhengig av variasjon. Disse anleggene kan produsere tomater som spenner fra 3 unser til 2 pounds. En tidlig røde tomat, som er høstet tidlig i tomat voksende sesongen, kan bli plukket så tidlig som 45 dager etter planting og produsere en tomat som er 4 ounces i vekt. Tidlig Champion tomater kan plukkes 65 dager etter planting og kan gi frukter som veier opp til 10 unser hver. Ekstra store tomater kan ta så lenge 81 dager, men dyrkere kan forvente hver tomat å veie rundt 1 til 2 pounds.

Rosa tomater

Rosa tomater er høstet 76 til 80 dager etter blir plantet og kan resultere i tomater som er 7 til 12 ounces i vekt. Vanlige varianter av rosa tomater inkluderer rosa jente og Brandywine.

Gul tomater

Gult og oransje tomater smaker søtere enn sine røde kolleger på grunn av økte mengden av sukker i frukt. Varianter av gult og oransje tomater kan bli plukket i 70 til 80 dager og vanligvis vil gi frukt som er 7 til 8 ounces i vekt. Vanlige gult og oransje tomater inkluderer Jubilee, Golden Boy og fjellet gull.

Mindre tomater

Liten fruited tomater, som er bedre egnet til bruk i supper og salater eller spist rå, ta 65 til 70 dager å høste. Varianter av små-fruited tomater vanligvis er 1 tomme i diameter og produsere store klynger av frukt samtidig. Dverg tomater vanligvis dyrkes i containere som planting Potter eller hengende kurver og er en ideell avling når din hage plassen er begrenset. Dverg tomater ta 45 til 55 dager å høste og kan gi frukt som er opptil 6 unser i vekt.

Pasta tomater

Pasta tomater brukes vanligvis for å lage forskjellige typer tomatsaus. Disse plantene ta 72 til 80 dager å høste og vanligvis gir 2 til 3 unser frisk frukt.