Hvordan du vokse solsikker i Colorado

June 2

Solsikker (Helianthus annuus) er årlige planter innfødt til Nord-Amerika som vokser usedvanlig godt i Colorado. Dette anlegget kan tåle lett Frost, og det er et utmerket valg for tidlig plante hvis du bare ikke kan vente å komme i gang med hagen din. Solsikker spor solen under deres bud scenen gjennom et naturlig fenomen kalt "heliotropism," som motor celler i stammen rett under bud føre hodet å følge solen som den beveger seg fra øst til vest. Returnerer til østover retningen på kvelden. I senere stadier av flower's livet, stammen tykner og sunflower opphører bevegelse og ansikter bare østover. En rekke blomstrer (avhengig av hvilket av 60 arter du plante) starte sprengning midt - å sen-sommer og varer gjennom høsten. Gule, oransje eller bronse hodet består av hundrevis av små blomster kalt buketter. Her er noen tips for å plante solsikker hvis du bor i Colorado.

Instruksjoner

•Velg tørke-resistente blomster å sikre friske planter hvis du bor på Colorado forside omfang eller noen av de andre tørrere områdene (de fleste av staten). Solsikker er innfødt til høye slettene og en tørr-land beskjære som har røtter som strekker seg så langt som 6 fot i jorden (se ressursene nedenfor).

•SOW frø 1½ inches dyp og 6 til 12 inches hverandre i full sol og jord som er godt drenert og mager (for eksempel leire-leirjord). Plassere dem ved siden av ettårige planter, stauder eller urter.

•Thin planter som de begynner å sprette ut av bakken ved å knipe dem på basen. Trekke ikke dem ut av bakken, eller du kan rykke nærliggende planter.

•Et planter. Solsikker vil vokse nesten hvor som helst med minimal vanning, men de bør noen ganger bli vannet dypt.

•Beskytter planter. Solsikker har noen fiender, og sykdommer som rust kan unngås hvis du velger en rust-resistente frø og rotere plantene slik at sykdommen ikke etablere seg i jord.

Tips og advarsler

  • Tillate stilkene å stå etter anlegget dør; de tørkede blomstene vil mate fugler gjennom vinteren og reseed våren.
  • Ikke plante solsikker i din grønnsakshage. Høyere nivåer av nitrogen vil oppmuntre planter å vokse høy, men det vil ha langt færre blomstrer.