Hvordan du utformer form av en Feng Shui blomsterhage

August 15

Ansette prinsippene i feng shui for å utforme en blomsterhage som føles balansert og harmonisk kinesisk kunst. Feng shui kan inspirere kreative tilnærminger til symmetri, tekstur og farge. Det kan også gnist ideer for å bygge inn en blanding av uorganiske funksjoner, for eksempel sittegruppe, lykter og Vannfontener og i landskapet. Vurdere den samlede effekten du ønsker å oppnå for å designe en feng shui-blomsterhage som opprettholder en lykkelig flyt mellom arbeidsområdene innendørs og utendørs. Formen vil utvikle seg naturlig når du tar både feng shui og landskapsarbeid prinsipper i betraktning.

Instruksjoner

•Velg blomster. Ta notater på egenskapene til hver blomst kan du inkluderer i din feng shui hagen. Finne ideer i botaniske hager, barnehager og kataloger. Les instruksjonene som følger med hver blomst du liker, betaler oppmerksomhet til modne størrelse, form, farge og tekstur. Holder åpent for alle typer blomster, som det er ingen planter du må inkludere for din blomsterhage skal feng shui.

•Notice din reaksjon på hver blomst form. Gjør en mounding, flytende blomstrende busk du føler deg avslappet eller trist? Gjør en spiky blomstrende kaktus gjør at du føler jarred eller energi? Ta din tarmen reaksjonene i betraktning når man beslutter å bruke hver plante; feng shui blomsterhagen er et personlig område, ikke en formel. Utforme en dynamisk hage som inneholder ulike følelsesmessige reaksjoner for en strukturert effekt.

•Include noen vanlige funksjoner for kinesisk hager i utformingen. Tenk deg at du oppretter et maleri. Start med arkitektur, stein og vann, deretter legge blomster og annet planter. Inkluder fjellutsikt, en innsjø, en øy eller båt i vann, en foss, malt blyrammer på gangveier og strukturer, og terrasser. Tenk på kreative måter å inkorporere funksjonene du behøver. Male fjell utsikt over en hage skur; Inkluder en stor birdbath med hånd-skåret tre leketøy båt i stedet for en innsjø med en øy.

•Bruk fem elementer til å veilede din design. Legge til brann med fargen rød og trekantet figurene. Lønn trær, holly og en brann gropen Funda brann. Tilsett vann med asymmetrisk, naturlig flytende former, for eksempel sommerfuglen bush og elefant øret anlegget. "Vann" blomster kan være mørke farger som lilla-svarte og mørkeblå. Legge til speil, birdbaths og krystall for deres reflekterende egenskaper. Tre elementene er kolonne. Bruk bambus, iris, dekk, mulch og benker for å representere tre. Steiner symboliserer metall, sirkulære og buede former og hvit. Plante spirea og dogwood og legge en gong eller en jern gjerde representerer metall. Jordmetaller mener gult, ruter, terracotta og murstein. Plante svart-eyed Susans, coreopsis og dag liljer for en jordnær følelse.

•Bruk repetisjon og balanse å utføre ditt design harmonisk. Plante den samme blomsten i grupper med oddetall er en god tommelfingerregel; tre gult og hvitt, jordnær daisy planter blandet med fem flammende yarrow planter vil lyse opp et solrikt sted. Anlegget syv azalea buskene med fem roser i nærheten grunnlaget for et stort hus. En elv av påskeliljer og iris flyter langs en solrik kant skaper en sterk, helhetlig og levende visuell effekt.

Tips og advarsler

  • Legge til en kinesisk karpe Winsock hagen din for en final touch av lykke - noen feng shui utøvere tror at dette tilbehøret tiltrekker rikdom.